چگونه از ناخن های دست و پای خود در برابر آسیب و شکنندگی مراقبت کنیم؟

زیبایی، مرتب بودن و یکسان بودن ناخن ها یکی از مسئله های پر اهمیت خانم هاست. تمامی ما دوست داریم ناخن های مرتب و سالمی داشته باشیم علاوه بر آن خانم ها دوست دارند ناخن های بلند و بدون پوسته داشته باشند بدون اینکه بشکنند و آسیب ببینند. ناگفته نماند هر مشکلی که برای ناخن های دست شما پیش می آید ممکن است برای ناخن های پای شما هم به وجود آید خصوصا زمانی که مجبورید در طول روز کفش بپوشید و ناخن ها را در فضایی و بسته و نمناک حبس کنید که شرایط برای رشد قارچ ها مستعد تر می شود اما چگونه می توان از ناخن های دست و پای خود مراقبت کنیم و آنها را زیبا، محکم و یکسان نگه داریم و همچنین مانع شکستن آنها شویم؟

چگونه از ناخن های خود مراقبت کنیم

از کجا متوجه شویم که ناخن هایمان سالم هستند؟

برای پی بردن به این مسئله لازم است به نشانه های آن ها توجه کنید.ناخن های سالم رنگی صورتی مایل به سفید دارند،پوسته دارند(پوسته ناخن ها نشان دهنده سالم بودن آنهاست از کندن آن ها خود داری کنید) ناخن ها و سر سفید هم اندازه اند و هلالچه در پایین ناخن ها قرار دارد اما ناخن های ناسالم و آسیب دیده ناخن های شکسته و پوسته شده اند که معمولا به علت کمبود ویتامین به این صورت در می آیند، نقاط کوچک سفیدی وجود دارند که بر اثر جوییدن ناخن و یا لاک زدن بیش از  حد ناخن ایجاد می شوند، قرمزی پوست اطراف ناخن که بر اثر جوییدن و کندن ریشه اطراف ناخن ایجاد می شود، ناخن های قاشقی شکل که نشانه ی کمبود آهن و یا کم خونی هستند و شیار های افقی ناشی از فشار دادن ناخن، تب یا استرس هستند.

تمیز نگه داشتن دست و ناخن

میکروب ها و باکتری ها می توانند مشکلاتی زیادی را برای ما ایجاد کنند پس توجه داشته باشید که ناخن ها و دست هایتان را به خوبی بشویید و حتما بعد از هر شست و شو آنها را خشک کنید. شستن بیش حد ناخن ها سبب شکننده شدنشان می شود پس از این کار خودداری کرده و هنگام شست وشوی ظرفها نیز از دستکش استفاده کنید. به جای استفاده از لوسیون های گران قیمت یا مواد شیمیایی که موجب خشک شدن پوست می شوند می توانید روی یک مسواک صابون و یا نمک ریخته و با ملایمت و آرامی اطراف و خود ناخن ها را تمیز کنید.

ناخن ها را نجوید

شما با جویدن ناخن ها سبب انتقال بزاغ به آن ها شده که در نهایت موجب شکنندگی و ضعیف شدن آن ها می شود که نتیجه آن از بین رفتن زیبایی ناخن هاست. هنچنین این کار به کوتیکول شما نیز آسیب می زند و مهم تر از همه شما با این کار آلودگی ها و میکروب ها رو به دهانتان منتقل می کنید.

برای جلوگیری از جویدن ناخن چه کاری انجام دهیم؟

توصیه می شود رنگ ناخن تهیه کنید و استفاده نمایید. با استفاده از رنگ ناخن به علت بوی بدی که دارد مانع شما خواهد شد تا ناخن هایتان را نجوید.

با ناخن ها با ملایمت رفتار کنید

همانطور که می دانید ناخن ها بسیار حساس اند و باید با ملایمت با آن ها رفتار کرد به طور مثال  نباید از سوهان های فلزی و نامناسب استفاده کرد. نباید آنها را زیاد سوهان بکشید ممکن است پوسته ناخن را جدا کنید و سوهان فلزی می تواند سبب سفیدی و قوسی شدن سر ناخن ها شود.

از سوهان زبر استفاده نکنید

سوهان های زبر و قدیمی دشمن زیبایی و سلامت ناخن های شما هستند و موجب ایجاد ترک، شکاف و پوسته شدن  ناخن می شوند.

در یک جهت سوهان بزنید

از سوهان های نرم تهیه کنید و هیچگاه به صورت رفت و برگشت سوهان نکشید بلکه با ملایمت، آرام و در یک جهت این کار را انجام دهید.

ناخن ها را منظم  کوتاه کنید

نظم برای کوتاه کردن ناخن بسیار مهم است در نتیجه توصیه می شود هر دو هفته یک بار زمان مشخصی را به کوتاه کردن آن ها اختصاص بدهید و بپردازید.

ابزار های مراقبت ناخن نیز به مراقبت نیاز دارند

ضدعفونی کردن ابزار مراقبت از ناخن به همان اندازه که مراقبت از ناخن ها پر اهمیت، اهمیت دارد این کار دلیل بسیار واضح و مشخصی دارد و مهم ترین آن دوری از باکتری ها و تمیز نگه داشتن ناخن هاست و  فراموش نکنید که ابزارهای مراقبت از ناخن خود را با آب و صابون بشویید و با الکل مالشی تمیز کنید و همچنین این توصیه مهم را فراموش نکرده و سوهان ناخن هایتان را هر چند وقت یه بار تعویض نمایید.

پوست اطراف ناخن را نکنید

همیشه به ما توصیه می شود که پوست اطراف ناخن خود را نکنیم اما علت آن چیست؟ پوست اطراف ناخن وظیفه بسیار مهمی دارد و ناخن را در بستر خود نگه می دارد اما هنگامی که شما آن را را می جوید و بر می دارید ناخن هایتان را در برابر باکتری و عفونت آسیب پذیر می کنید و با دست نزدن به این پوسته به مراقبت از ناخن هایتان کمک شایانی خواهد کرد. قطعاً تا به حال متوجه پوست‌های آویزان کنار ناخن شده اید و با آن رو به رو بوده اید، خودداری  از کندن پوست اطراف ناخن به کاهش آن ها نیز کمک می کند و این پوسته آویزان را هم نباید بکنید زیرا این کار سبب بیشتر شدن عفونت خواهد شد.

خودداری از استفاده از ژل و اکرلیک

استفاده ژل و اکرلیک قطعا زیباست و به ناخن ها زیبایی می بخشد اما متاسفانه یکی از دشمن های ناخن ها به حساب می آیند و آسیب زیادی به آن ها وارد می کنند.پودر اکرلیک مواد شیمیایی فراوانی دارد و موجب سخت شدن ناخن ها و فرورفتگی در آن ها می شود و مکانیسم خشک کردن مانیکور های ژل قاتل سلامت پوست اطراف ناخن شماست و در صورتی که ممکن است بهتر است به طور کلی از استفاده از آن ها خودداری نمایید.

تغذیه و ناخن ها

همانطور که می دانید و قبلا هم گفتیم کمبود ویتامین ها در آسیب ناخن ها نقش دارند  و گاهی برخی از مشکلات ناخن ها به دلیل رژیم غذایی نامناسب است مثلا کمبود کلسیم ناخن های شما را شکننده تر می کند. ناخن های سالم نیازمند ویتامین E و D، پروتئین، روی و منیزیم هستند و برای جذب آن ها می توانید آجیل، سویا، لوبیا، چغندر، سبزی، عدس، غلات کامل و… در رژیم غذایی خود قرار دهید.

چگونه از ناخن های خود مراقبت کنیم

استراحت دادن به ناخن ها را فراموش نکنید

استفاده بیش حد لاک به ویژه لاک های سنگین و طرح دار آسیب زیادی به ناخن هایتان وارد می کندو موجب خشک شدن آن ها و حتی ضعیف شدنشان می شود. پس دقت داشته باشید که باید به ناخن ها  استراحت بدهید و بیش از اندازه از لاک و لاک پاک کن  استفاده نکنید.

دستکاری ناخن ها ممنوع

چه خودتان ناخن هایتان را مرتب می کنید چه فرد متخصص باید بدانید که هیچ روشی نباید سبب از بین رفتن پوشش ناخن و آسیب رسیدن به پوست اطرف ناخن که وظیفه مهمی بر عهده دارد و مانع زبر شدن قرمزی و آسیب رسیدن به ناخن ها می شود، شود.

آبرسانی فراموش نشود

مرطوب نگه داشتن بستر ناخن به اندازه خودش برای ناخن مفید است و اگر متوجه شکسته شدن ناخنتان می شوید باید بدانید که ممکن است به علت کمبود رطوبت باشد.مرطوب و چرب کردن اطراف ناخن به شما این امکان را می دهد که از احتمال شکستن، ترک خوردن، شکافتن و برخی دیگر آسیب ها جلوگیری کنید.

مراقبت از کوتیکول ها

کوتیکل ها ظریف اند و با هر آسیب به راحتی پاره می شوند و مراقبت از انها یکی از مراحل و اصل های مراقبت از ناخن است. برای مراقبت از آن ها می توانید از روغن نارگیل یا بادام استفاده کنید و با آن ها کوتیکول ها را ما ساژ دهید.

اشتباهات رایجی که به ناخن ها آسیب وارد می کنند

  • خراشیدن لاک روی ناخن
  • قرار دادن طولانی مدت ناخن ها در آب
  • استفاده از محصولات غیر قابل اعتماد و نامناسب
  • محافظت نکردن از ناخن ها در برابر سرما
  • استفاده بیش از اندازه از لاک
  • بریدن یا کوتاه کردن کوتیکول ها
  • تماس مداوم دست با مواد شوینده
  • استراحت ندادن به ناخن ها
  • استفاده از استون
  • مراقبت نکردن و تمیز نکردن از وسایل های مراقبتی ناخن

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *