خارش سر در بارداری ؛ چرا رخ می دهد و چگونه درمان می شود؟

بسیاری از زنان باردار یک بیماری پوستی یا کبدی به نام کلستاز را تجربه می کنند که باعث می شود شکم، ران ها، پاها و دست هایشان احساس خارش کند. این بیماری همچنین باعث خارش پوست سر در دوران بارداری می شود. اما این اتفاق چرا رخ می دهد و چگونه می توان آن را برطرف کرد؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، علت و روش درمان خارش سر در بارداری را بررسی می کنیم. همراه ما باشید.

درمان خارش پوست سر در بارداری

علت خارش پوست سر در دوران بارداری چیست؟

گفتیم اینکه بسیاری از زنان در دوران بارداری دچار خارش سر می شوند، کلستاز نام دارد. این اتفاق می تواند به دلایل زیر رخ دهد:

  • هورمون ها: بالا و پایین رفتن هورمون ها در دوران بارداری معمولاً باعث تهوع، استفراغ و نوسانات خلقی می شود. خارش سر نیز می تواند یکی دیگر از علائم این تغییرات هورمونی باشد. چرا که ترشح چربی در پوست سر تحت تأثیر تغییرات هورمونی در پوست قرار می گیرد.
  • کم آبی بدن: عدم مصرف غذاهای مناسب یا ننوشیدن آب کافی، باعث کم آبی بدن و خارش پوست سر می شود.
  • شوره سر: شوره سر ناشی از آب و هوای خشک یا التهاب (درماتیت سبورئیک) نیز می تواند دلیلی برای خارش سر در بارداری باشد. درماتیت سبورئیک نوعی شوره مزمن است که می تواند به سر، پشت گردن، پاها، بازوها و ناحیه شرمگاهی سرایت کند.
  • استرس: بارداری می تواند باعث استرس در بسیاری از زنان شود. پاسخ هورمونی بدن به استرس، باعث التهاب می شود که به نوبه خود می تواند روی پوست سر تأثیر بگذارد.
  • نشستن موها: یکی از دلایل رایج خارش سر این است که موهای خود را به اندازه کافی نمی شویید. در این صورت آلودگی، چربی، سلول های مرده، عرق و … روی پوست سر تجمع یافته و باعث خارش می شود.

روش درمان خارش سر چگونه است؟

رعایت موارد زیر می تواند در درمان خارش سر به شما کمک کند:

نوشیدن آب کافی

برای جلوگیری از کم آبی بدن و دفع صحیح سموم، لازم است هر روز به مقدار کافی آب بنوشید. زنان باردار باید 8 تا 10 لیوان آب در روز بنوشند. نوشیدن آب همچنین به کاهش استرس و التهاب در بدن کمک کرده و باعث کاهش اضطراب و افسردگی می شود. به همین دلیل نوشیدن آب کافی، یک روش مهم برای درمان خارش سر است.

ورزش روزانه

انجام حرکات کششی، یوگا و مدیتیشن برای سلامت جسمی و ذهنی شما ضروری است. ورزش روزانه برای کاهش استرس، بهبود گردش خون و همچنین حفظ سلامت پوست و مو (به خصوص در دوران بارداری) بسیار مهم است. با یک فیزیوتراپیست که در یوگا و مدیتیشن مخصوص دوران بارداری تخصص دارد، صحبت کنید. هر روز حداقل 20 دقیقه حرکات کششی یوگا و 10 دقیقه مدیتیشن انجام دهید تا خارش پوست سر ناشی از نوسانات هورمونی و استرس را کاهش دهید.

استفاده از شامپوی ضد شوره

اگر دچار شوره یا درماتیت سبورئیک هستید، باید از شامپوی ضد شوره برای کاهش خارش پوست سر استفاده کنید. برای درمان مؤثر شوره سر یا درماتیت سبورئیک، از شامپوی حاوی سولفید سلنیوم، پیریتیون زینک (عامل ضد قارچی) و کتوکونازول استفاده کنید. از استفاده از شامپوهای حاوی قطران زغال سنگ، پارابن و سولفات خودداری کنید.

ماسک روغن نارگیل و آب لیموترش

ماسک روغن نارگیل و آب لیموترش یک درمان خانگی عالی برای شوره سر و خشکی پوست سر است. کافی است روغن نارگیل را روی پوست سر و موهای خود ماساژ دهید. سپس از یک تکه پنبه برای مالیدن آب لیموترش به تمام پوست سر استفاده کنید. قبل از شستشو 10 دقیقه صبر کنید. برای جلوگیری از تحریک پوست سر با آب لیمو، باید حتماً از روغن نارگیل استفاده کنید. اگر پوست سرتان شروع به سوزش کرد، فوراً آن را بشویید.

استفاده از روغن ‌های ضروری

استفاده از روغن‌ های ضروری دو مزیت دارد: خشکی پوست سر را کاهش می ‌دهد و به کاهش استرس کمک می ‌کند. شما می توانید هرگونه روغن ضروری دلخواه (مانند روغن اسطوخودوس) را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که قبل از اینکه روغن ضروری را روی سر خود بمالید، باید آن را با روغن حامل (مانند روغن نارگیل یا بادام) رقیق کنید. پوست سر خود را به آرامی ماساژ دهید تا جریان خون در پوست سر افزایش یابد. نفس عمیق بکشید و شانه ها و گردن خود را شل کنید. قبل از شستن موها 20 دقیقه صبر کنید.

سونا

اگر بارداری موها و پوست سرتان را خشک و بی طراوت کرده است، رفتن به سونا می تواند به شما در احیای آن ها کمک کند. بخار موجود در سونا به باز شدن کوتیکول های مو کمک کرده و اجازه می دهد رطوبت به تارهای مو نفوذ کند. بعد از سونا از یک مرطوب کننده مخصوص مو استفاده کنید تا رطوبت در موها حبس شود. این روش را یک یا دو بار در ماه انجام دهید.

خواب کافی

در دوران بارداری و بعد از زایمان، مشکلاتی مانند استرس، اضطراب و افسردگی بسیار رایج است. اگرچه ورزش می تواند به کاهش استرس و ترشح سروتونین (هورمون احساس خوب) کمک کند، بدن و ذهن شما نیز به استراحت نیاز دارند. هیچ چیز بهتر از این نیست که هر شب ۷ تا ۸ ساعت بخوابید. این کار به کاهش استرس و التهاب کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را دوباره راه اندازی می کند.

مصرف مکمل های تغذیه ای

کمبود ویتامین و مواد معدنی در دوران بارداری و بعد از آن، بسیار شایع است. مصرف مکمل های مناسب با مشورت پزشک، می تواند به کاهش خارش پوست سر و ریزش مو در دوران بارداری کمک کند.

کلام آخر

دوران بارداری زیبا است؛ اما مشکلات خاص خودش را دارد. خارش سر یکی از این مشکلات است. خوشبختانه، اگر بدانید چه چیزی باعث خارش پوست سرتان شده است، می توانید آن را خیلی راحت درمان کنید. آب بنوشید، ورزش کنید، غذای سالم بخورید، بدون استرس بمانید، خوب بخوابید، در صورت لزوم هورمون های خود را کنترل کنید، مکمل مصرف کنید و از موهای خود مراقبت کنید. به این ترتیب، خارش پوست سر شما در عرض چند هفته کاهش می یابد.

منبع: stylecraze

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *