دو مورد از علائم رایج کم کاری تیروئید، کاهش تعریق و احساس سرما هستند. با این حال، گاهی اوقات افراد مبتلا به کم کاری تیروئید دچار افزایش تعریق در ساعات مختلفی از شبانه روز می شوند. این اتفاق ممکن است به این دلیل رخ دهد که هورمون های تیروئید به تنظیم دمای بدن کمک می کنند؛ بنابراین کمبود آن ها باعث بی ثباتی دمای بدن می شود.
در این مقاله از مجله زیبا بمان، به ارتباط بین کم کاری تیروئید و تعریق روزانه و شبانه می پردازیم. با ما همراه باشید.
فهرست مقالات
آیا کم کاری تیروئید باعث تعریق می شود؟
اگرچه افزایش تعریق از علائم رایج کم کاری تیروئید نیست، اما کمبود هورمون تیروئید ممکن است باعث بروز مشکلاتی در تنظیم دمای بدن شود. این به آن معنا است که برخی از افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، دچار تعریق می شوند. با این حال، شواهد علمی کمی برای تأیید این موضوع وجود دارد.
افزایش تعریق همچنین ممکن است در اثر مصرف بیش از حد داروی لووتیروکسین رخ دهد. لووتیروکسین، جایگزین هورمون های تیروئیدی می شود که بدن فرد به اندازه کافی آن ها را تولید نمی کند. مصرف این دارو بیش از مقدار مورد نیاز، ممکن است منجر به بروز عوارض جانبی زیر شود:
- تعریق
- سردرد
- ضربان قلب تند
- اضطراب یا بی قراری
- مشکل در خوابیدن
- درد قفسه سینه
- حالت تهوع یا استفراغ
- اسهال
آیا کم کاری تیروئید می تواند باعث تعریق شبانه شود؟
کم کاری تیروئید ممکن است باعث تعریق شبانه شود؛ هر چند که پزشکان معمولاً این دو را چندان مرتبط نمی دانند. مصرف لووتیروکسین (دارویی برای درمان کم کاری تیروئید) ممکن است باعث شود که فرد به طور کلی احساس گرمای بیشتری کند، حتی در شب.
سطح هورمون تیروئید نیز بر سطح سایر هورمون ها در بدن تأثیر می گذارد و بالعکس. این امر به ویژه در مورد زنان، که پنج تا هشت برابر بیشتر از مردان در معرض کم کاری تیروئید هستند، اهمیت دارد. اغلب زنان از اواسط تا اواخر دوره 40 سالگی، وارد مرحله اول یائسگی می شوند.
در این زمان، سطح استروژن و پروژسترون شروع به کاهش می کند. این اتفاق می تواند علائمی ایجاد کند که گرگرفتگی و تعریق شبانه از شایع ترین آن هاست. پزشکان بر این باورند که سطح استروژن می تواند بر عملکرد تیروئید نیز تأثیر بگذارد.
کم کاری تیروئید و یائسگی علائم مشابهی دارند و هر یک از آن ها ممکن است دیگری را تشدید کند. این به آن معنا است که برخی از افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، علائم مرتبط با تیروئید و یائسگی را همزمان تجربه می کنند.
یک پژوهش در سال 2007 به بررسی زنان مبتلا به کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید و علائم شدید یائسگی پرداخت. محققان دریافتند که درمان اختلال عملکرد تیروئید، به طور قابل توجهی علائم یائسگی (از جمله تعریق شبانه) را بهبود می بخشد.
سایر علائم کم کاری تیروئید چیست؟
علائم کم کاری تیروئید ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. با این حال، برخی از علائم رایج این بیماری شامل:
- خستگی
- افزایش وزن
- خشکی پوست
- خشک و نازک شدن موها
- تغییر صدا
- درد عضلانی
- درد مفاصل
- ضربان قلب کند
- افسردگی
- فراموشی
- یبوست
- ناتوانی در تحمل سرما
- پریودهای سنگین یا نامنظم
- مشکلات باروری
چگونه می توان تعریق را درمان کرد؟
افرادی که به طور منظم تعریق شدید را تجربه می کنند، باید علائم خود را با پزشک در میان بگذارند. چنین افرادی ممکن است نیاز به آزمایش تیروئید داشته باشند یا در دوز داروهای خود تغییر ایجاد کنند.
برای کاهش ناراحتی ناشی از تعریق، موارد زیر می تواند مؤثر باشد:
- در اتاق خواب خنک بخوابید: کم کردن وسایل گرمایشی و استفاده از پتوهای سبک تر، می تواند به کاهش گرمای بدن در هنگام خواب کمک کند. سعی کنید از ملحفه های ساخته شده از پارچه های تنفس پذیر و طبیعی مانند پنبه استفاده کنید.
- لباس های راحت و خنک بپوشید: تا جایی که ممکن است لباس های سبک و گشاد بپوشید که از الیاف طبیعی ساخته شده اند. این کار می تواند به خنک نگه داشتن بدن کمک کند. پوشیدن لباس های سبک به افراد این امکان را می دهد که با تغییر دمای بدن، راحت تر لباس خود را در بیاورند و دوباره بپوشند.
- از محرک های تعریق دوری کنید: مصرف غذاهای تند، سیگار و الکل ممکن است تعریق را بدتر کند؛ بنابراین اجتناب از آن ها می تواند در کنترل تعریق (به خصوص تعریق شبانه) مؤثر باشد.
- از بالش خنک کننده یا کیسه یخ استفاده کنید: برخی از بالش ها دارای ژل پرکننده هستند که در طول شب خنک می ماند. از سوی دیگر، فرد می تواند یک کیسه یخ زیر بالش خود قرار دهد. چرخاندن بالش به سمت خنک در طول شب، می تواند به کاهش دمای بدن در هنگام تعریق شبانه کمک کند.
در هر صورت، اگر شخصی به طور مرتب تعریق شبانه را تجربه می کند، باید حتماٌ با پزشک صحبت کند. تعریق می تواند در اثر کم کاری تیروئید یا بیماری های دیگری ایجاد شود.
منبع: medicalnewstoday
دیدگاه کاربران