درمان فرورفتگی جای جوش | چگونه گودی جای جوش را از بین ببریم؟

فرورفته شدن جای جوش اتفاقی است که ممکن است برای هرکسی بیفتد. به طور کلی، از بین بردن جای جوش می‌تواند کمی دشوار و زمان‌بر باشد؛ به خصوص اگر تبدیل به فرورفتگی شده باشد. جای جوش نیز مانند بیشتر زخم‌های بدن، درمان قطعی و یک‌شبه‌ ندارد. با این حال، می‌توان به کمک یک سری روش‌های ساده و نسبتاً ارزان از شر گودی جای جوش خلاص شد. اینکه شما کدام یک از روش‌های موثر برای درمان فرورفتگی جای جوش را انتخاب کنید، کاملاً بستگی به بودجه و نوع پوستتان دارد.

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، بهترین روش های از بین بردن گودی جای جوش را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

رفع گودی جای جوش

چگونه می توان گودی و فرورفتگی جای جوش را درمان کرد؟

فرورفتگی جای جوش به دلیل از بین رفتن ناگهانی کلاژن پوست رخ می‌دهد. برای درمان این مشکل، می‌توان از روش‌های زیر کمک گرفت:

سالیسیلیک اسید

سالیسیلیک اسید یک بتا هیدروکسی اسید (BHA) لیپوفیلیک است؛ به این معنا که دوست دارد با چربی‌ و روغن ترکیب شود. این ویژگی به سالیسیلیک اسید اجازه می‌دهد تا به عمق منافذ پوست نفوذ کرده و آن‌ها را تمیز کند. در مقابل، آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA) مانند گلیکولیک اسید و لاکتیک اسید آب دوست هستند؛ به همین دلیل به عمق منافذ نفوذ نمی‌کنند. اما سلول‌های خشک و مرده پوست را لایه برداری کرده و مانع از مسدود شدن منافذ می‌شوند.

اگر هفته‌ای چند بار از شوینده‌ها و پاک کننده‌های حاوی سالیسیلیک اسید استفاده کنید، پوستتان از هرگونه جوش و آکنه جدید پاکسازی شده و فرصتی برای ترمیم فرورفتگی جای جوش‌های قبلی پیدا می‌کند.

رتینوئیدها

رتینوئیدها با تنظیم روند گردش سلول (تولد سلول‌های جدید و مرگ سلول‌های پیر) از بروز جوش و آکنه پیشگیری می‌کنند. همچنین علاوه بر جلوگیری از انسداد منافذ و ایجاد جای جوش جدید، تولید کلاژن را نیز در پوست افزایش می‌دهند.

به همین دلیل استفاده منظم از محصولات حاوی رتینوئید قادر است به شما در از بین بردن فرورفتگی جای جوش کمک کند. خوشبختانه، این محصولات بدون نسخه پزشک نیز در دسترس هستند و شما می‌توانید با مراجعه به داروخانه‌ها رتینوئید مخصوص نوع پوست خود را تهیه کنید.

لایه برداری شیمیایی

استفاده صحیح از یک لایه بردار شیمیایی باکیفیت می‌تواند بافت زیرین پوست که شاداب، سالم و جوان است را در معرض دید قرار دهد. علاوه بر آن، پوست را به تولید کلاژن بیشتر تحریک می‌کند تا فرورفتگی جای جوش به تدریج درمان شود. با این حال، نتیجه‌ای که از استفاده لایه بردارهای شیمیایی می‌گیرید مشروط بر این است که کاربرد اصولی آن‌ها را بلد باشید.

لایه بردارهای شیمیایی در عین حال که پوست را اذیت نمی‌کنند، دشمن جای جوش و آکنه هستند. اما در صورتی که فرد روش استفاده درست از آن‌ها را نداند یا از محصولات بی‌کیفیت استفاده کند، ممکن است پوست خود را نازک کرده و به آن آسیب دردناکی وارد کند.

میکرونیدلینگ با امواج رادیویی (یا میکرونیدلینگ RF)

میکرونیدلینگ روشی است که در آن به کمک سوزن‌های بسیار ریز، آسیب جزئی روی سطح پوست ایجاد می‌شود. بدن برای ترمیم این آسیب جزئی، تولید کلاژن را افزایش می‌دهد که در نهایت موجب ترمیم فرورفتگی جای جوش نیز می‌شود. در واقع، میکرونیدلینگ پوست را فریب می‌دهد تا قدرت ترمیم کنندگی خود را دو برابر کند.

این روش هنگامی که با امواج رادیویی ترکیب شود، کمی تهاجمی‌تر می‌شود. با وارد شدن انرژی بیشتر به پوست، کلاژن بیشتر و قوی‌تری تولید می‌شود. بنابراین اگر فرورفتگی جای جوش‌هایتان زیاد و عمیق است، توصیه می‌کنیم میکرونیدلینگ با امواج رادیویی را امتحان کنید.

ایزوترتینوئین (یا آکوتان)

ایزوترتینوئین (که با نام آکوتان نیز شناخته می‌شود) یک داروی تجویزی بسیار محبوب و قدرتمند برای درمان جوش و جای جوش است. اگر از آن دسته افرادی هستید که همه روش‌های درمانی را امتحان کرده‌اند اما نتیجه مطلوبی نگرفته‌اند، پزشک می‌تواند برای شما داروی آکوتان را تجویز کند.

با این حال، مصرف این دارو باید حتماً تحت نظر یک متخصص باتجربه و ماهر صورت بگیرد؛ چرا که می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد.

لیزر CO2 فرکشنال

لیزر CO2 فرکشنال (یا لیزر فراکسل) یکی از محبوب‌ترین روش‌های درمان اسکار آکنه و فرورفتگی جای جوش است. این لیزر بدون اینکه به سطح رویی پوست آسیب برساند، به اعماق پوست حرارت وارد می‌کند. این آسیب عمقی‌، پوست را وارد فاز ترمیم کرده و آن را وادار به تولید کلاژن بیشتر می‌کند.

از آنجایی که آسیب وارده به پوست در این روش عمقی‌تر از میکرونیدلینگ است، اثربخشی آن نیز می‌تواند بهتر باشد. با این حال، توصیه می‌کنیم قبل از درمان کلینیکی جای جوش حتماً با یک متخصص خبره مشورت کنید تا بهترین روش را به شما پیشنهاد دهد.

سابسیژن

سابسیژن یک روش مدرن و بسیار محبوب برای درمان فرورفتگی جای جوش است. اگرچه سابسیژن تهاجمی‌تر از سایر روش‌های معرفی‌شده است، اما یکی از اثربخش‌ترین درمان‌ها برای جای جوش به شمار می‌رود. این عمل توسط پزشک متخصص پوست انجام می‌شود.

پزشک برای انجام سابسیژن ابتدا یک سوزن را وارد پوست می‌کند. سپس به کمک سوزن، بافت فیبروتیکی که پوست را به سمت پایین کشیده و گودی ایجاد کرده است را پاره می‌کند. با پاره شدن این بافت فیبروتیک، پوست به حالت عادی برگشته و فرورفتگی جای جوش رفع می‌شود. البته این روش می‌تواند عوارضی مانند کبودی، خونریزی و … را نیز به همراه داشته باشد.

آزلائیک اسید

آزلائیک اسید ماده‌ای است که از غلات گرفته شده و برای از بین بردن باکتری‌ها، لایه برداری سلول‌های پوستی مرده و روشن شدن رنگ پوست به کار می‌رود. استفاده موضعی از محصولات حاوی آزلائیک اسید می‌تواند به شما در درمان فرورفتگی جای جوش کمک زیادی کند.

برای دو چندان شدن اثر این ماده و هموار شدن بیشتر سطح پوست، می‌توانید کرم‌ها و ژل‌هایی را خریداری کنید که هم حاوی آزلائیک اسید و هم حاوی سالیسیلیک اسید باشند.

هیالورونیک اسید

تزریق فیلر هیالورونیک اسید به نواحی فرورفته پوست یک روش ساده و موثر برای داشتن پوستی صاف و یک‌دست است. هیالورونیک اسید ماده‌ای است که به طور طبیعی در بدن و سلول‌های پوستی یافت می‌شود؛ از این رو بسیار کم‌ضرر بوده و احتمال بروز آلرژی نسبت به آن خیلی کم است.

توصیه نهایی

همانطور که دیدیم، از بین بردن گودی جای جوش امری زمان‌بر و نسبتاً دشوار است؛ اما غیرممکن نیست.

اگر از آن دسته افرادی هستید که به داشتن پوستی صاف و هموار اهمیت زیادی می‌دهند یا جای جوش باعث شده تا اعتماد به نفسشان کاهش یابد، توصیه می‌کنیم حتماً راهکارهای ذکرشده در این مقاله را امتحان کنید. لازم نیست همه روش‌های درمان جای جوش را به کار ببرید؛ استفاده از یک یا دو روش درمانی به صورت همزمان نتیجه فوق العاده‌ای به شما خواهد داد.

مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که نتیجه گرفتن یا نگرفتن شما از روش‌های درمان فرورفتگی جای جوش کاملاً بستگی به این دارد که روش مناسبی را انتخاب کرده باشید یا خیر. بنابراین توصیه می‌کنیم پیش از هرگونه اقدام، حتماً با یک متخصص پوست ماهر و باتجربه مشورت کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *