اگرچه استفاده از لنز بسیار راحت است، اما در صورت رعایت نکردن نکات مراقبتی احتمال بروز عفونت و بیماریهای چشمی وجود خواهد داشت. نگهداری مناسب از محفظه لنز اهمیت زیادی دارد. زیرا لنز ساعتها در جا لنزی قرار میگیرد و اگر محیط آن آلوده باشد، احتمال تکثیر میکروبها و عفونت کردن چشم افزایش مییابد. اما روش صحیح تمیز کردن جای لنز چیست؟
در این مقاله از مجله زیبا بمان، بهترین و ایمنترین روش تمیز کردن جا لنزی و همچنین نحوه مراقبت از آن را به شما خواهیم آموخت. با ما همراه باشید.
فهرست مقالات
تمیز کردن جای لنز چگونه انجام می شود؟
جا لنزی باید مورد مراقبت قرار بگیرد تا محیطی بهداشتی و ایمن برای نگهداری لنز باشد. اگر بعد از هر بار استفاده از لنزهای خود محفظه جا لنزی را به درستی تمیز نکنید، ممکن است لنزها و چشم هایتان را در معرض عفونت قرار دهید. تمیز کردن جای لنز بسیار آسان است؛ کافی است مراحل زیرا را به ترتیب دنبال کنید:
- ابتدا لنزها را از جا لنزی خارج کرده و با محلول مخصوص، بشویید. سپس آنها را درون چشم قرار دهید.
- ظرف لنز را خالی کنید و مطمئن شوید که محلول لنز درون آن باقی نمانده است.
- با استفاده از یک دستمال تمیز بدون پرز یا انگشت تمیز، حداقل به مدت 5 ثانیه تمام قسمت داخلی محفظه لنز (از جمله درب آن) را بسایید تا رسوبات از طرف جدا شوند.
- محفظه جا لنزی و درب آن را با محلول چند منظوره مخصوص لنز بشویید. هرگز برای این کار از محلول قبلاً استفاده شده، محلول تاریخ مصرف گذشته و آب لوله کشی استفاده نکنید.
- محفظه لنز را روی یک دستمال یا پارچه تمیز قرار دهید و اجازه دهید با جریان طبیعی هوا خشک شود.
به همین سادگی! بعد از خشک شدن جا لنزی میتوانید آن را با محلول لنز تازه پر کنید. دوباره تأکید میکنیم که هرگز از محلول قبلاً استفاده شده، محلول تاریخ مصرف گذشته و آب لوله کشی برای تمیز کردن جای لنز استفاده نکنید.
محفظه نگهدارنده لنز تا چه مدت قابل استفاده است؟
توصیه می شود جا لنزی را هر سه ماه تعویض کنیدغ حتی اگر تمیز و نو به نظر برسد. این کار یکی از بهترین روشها برای از بین بردن خطر عفونت و پاکسازی بیوفیلمهای میکروبی است. در واقع باکتریها، قارچها و میکرو ارگانیسمها میتوانند بیوفیلم تولید کنند. بیوفیلم مادهای است که به باکتریها کمک میکند تا از خود در برابر محلول ضدعفونی کننده لنز محافظت کنند.
بیوفیلم با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست؛ به همین دلیل بسیار مهم است که جا لنزی خود را هر سه ماه یکبار تعویض کنید. تمیز نکردن صحیح و به موقع جای لنز میتواند منجر به عفونتهای مختلف چشمی از جمله کراتیت آکانتامبا شود؛ یک عفونت دردناک قرنیه که میتواند منجر به نابینایی شود. به علاوه، توصیه میکنیم از جا لنزیهای فانتزی استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است از پلاستیکهای نامرغوب تولید شده باشند.
آیا می توان جای لنز را با آب جوش، آب لوله کشی یا الکل تمیز کرد؟
از تمیز کردن محفظه لنز خود با آب یا الکل اکیداً خودداری کنید. آب حاوی میکرو ارگانیسمهایی است که میتوانند منجر به بروز عفونتهای جدی چشم و از دست دادن بینایی شوند. استفاده از مواد شیمیایی قوی نیز برای تمیز کردن جا لنزی مناسب نیست؛ زیرا الکل ممکن است حاوی ناخالصیهایی باشد که درون محفظه لنز باقی میمانند.
از این رو، همیشه به خاطر داشته باشید که تنها راه برای تمیز کردن جای لنز و تأمین بهداشت لنز، استفاده از محلول مخصوص چند منظوره و تازه است. محلولهای لنز تنها 3 ماه تاریخ مصرف دارند؛ بنابراین باید مراقب باشید که هر 3 ماه یک بار محلول لنز خود را تعویض کنید.
منبع: feelgoodcontacts
دیدگاه کاربران