روغن تراپی یک روش محبوب و موثر برای ترمیم موهای خشک، وز، شکننده و آسیبدیده است. این روش به کمک روغنهای گیاهی از جمله روغن زیتون، بادام، نارگیل و … انجام میشود. کاری که روغن تراپی انجام میدهد این است که موها را تغذیه و ترمیم کرده و از کوتیکول (خارجیترین لایه) مو محافظت میکند. این روش بسیار آسان و کمهزینه است؛ به همین دلیل همه میتوانند موهای خود را در خانه روغن تراپی کنند.
در این مقاله از مجله زیبا بمان، فواید و روش انجام روغن تراپی مو در خانه را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
فهرست مقالات
روغن تراپی مو چه فواید و مزایایی دارد؟
هر یک از روغنهای گیاهی مورد استفاده در روغن تراپی دارای فواید مخصوص به خود هستند. اما به طور کلی، روغن تراپی میتواند فواید شگفتانگیز زیر را برای مو به همراه داشته باشد:
- افزایش استحکام مو
- کاهش خشکی مو و پوست سر
- کمک به درمان شوره سر
- کاهش موخوره
- جلوگیری از شکستگی تارهای مو
- از بین بردن و پیشگیری از وزی مو
- افزایش جریان خون در پوست سر (که علاوه بر درخشان کردن موها باعث میشود بهتر تغذیه شوند)
با توجه به این موارد، میتوان نتیجه گرفت که روغن تراپی یک روش عالی، آسان و کمهزینه برای حفظ زیبایی و سلامت موها است.
روش انجام روغن تراپی در خانه چگونه است؟
قبل از هر چیزی لازم است روغنی که میخواهید به موهای خود بزنید را انتخاب و تهیه کنید. برخی از محبوبترین روغنهای گیاهی که برای روغن تراپی مو به کار میروند عبارتاند از:
- روغن زیتون
- روغن بادام
- روغن جوجوبا
- روغن نارگیل
- روغن آووکادو
- روغن آرگان
- روغن کرچک
در حین انتخاب روغن گیاهی به جنس مو و شرایط پوست سر خود توجه کافی داشته باشید. همچنین اگر به بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس یا اگزما مبتلا هستید، قبل از روغن تراپی با متخصص پوست مشورت کنید تا مطمئن شوید که استفاده از روغن برایتان خطری نخواهد داشت.
بعد از انتخاب و تهیه روغن گیاهی مورد نظر خود، روغن تراپی را طبق مراحل زیر انجام دهید:
- ابتدا موهای خود را با یک شامپوی مناسب و ملایم بشویید. روغن تراپی روی موهای تمیز اثر بهتری دارد؛ چرا که میتواند عمیقاً به کوتیکول مو نفوذ کند.
- هنگامی که موهای خود را شستید، 3 تا 6 قاشق غذاخوری روغن گیاهی دلخواه را در ظرف مناسب به مدت 10 ثانیه در مایکروویو گرم کنید. اگر مایکروویو ندارید میتوانید از اجاق گاز نیز برای گرم کردن روغن کمک بگیرید.
- قبل از مالیدن روغن به مو و پوست سر، مقدار کمی از آن را روی مچ دست خود آزمایش کنید تا مطمئن شوید که داغ نیست.
- برای جلوگیری از چرب شدن لباسهایتان یک حوله را روی شانههای خود قرار دهید. همچنین میتوانید در حین انجام روغن تراپی از لباسهای قدیمی و به درد نخور استفاده کنید.
- به کمک یک برس تمامی گرههای مو را باز کنید.
- روغن را به طور یکنواخت روی موهای خود بمالید. همچنین پوست سر را با روغن گرم ماساژ دهید.
- سرتان را با کلاه پلاستیکی مخصوص حمام بپوشانید و 20 دقیقه صبر کنید.
- بعد از 20 دقیقه، روغن را از روی مو و پوست سر کاملاً آبکشی کنید.
- در آخر میتوانید کمی نرمکننده به موهای خود بزنید.
همانند سایر ماسک موها و روشهای درمانی، روغن تراپی نیز باید هفتهای یک بار انجام شود. اما در صورتی که موهای خشک و آسیب دیدهای دارید میتوانید هفتهای دو یا سه بار روغن تراپی کنید.
آیا روغن تراپی عوارض جانبی دارد؟
اگرچه برای روغن تراپی مو از روغنهای گیاهی و طبیعی استفاده میشود که عموماً بیخطر هستند، اما این به آن معنا نیست که امکان بروز حساسیت و واکنشهای آلرژیک نسبت به آنها وجود ندارد. برخی افراد (به خصوص کسانی که پوست حساسی دارند) ممکن است به یک سری از روغنهای گیاهی حساسیت داشته باشند و عوارض نامطلوبی مانند خارش، قرمزی، پوسته پوسته شدن و … را تجربه کنند.
برای کاهش احتمال بروز حساسیت، به دنبال روغنهایی باشید که با مواد مصنوعی و شیمیایی ترکیب نشده و 100 درصد طبیعی هستند. اگر از 100 درصد طبیعی بودن روغن مطمئن نیستید، چند روز قبل از روغن تراپی تست حساسیت انجام دهید. برای انجام تست حساسیت کافی است مقدار کمی روغن (گرم نشده) را به قسمت داخلی آرنج خود بمالید.
اگر پس از گذشت 24 ساعت هیچگونه خارش یا قرمزی به وجود نیامد، روغن تراپی با آن روغن برایتان بیخطر خواهد بود. اما در صورتی که پوستتان به روغن واکنش آلرژیک نشان داد به این معنا است که باید به دنبال روغن دیگری باشید. میتوانید مقدار کمی از چند روغن گیاهی خریداری کرده و با هر کدام به طور جداگانه تست حساسیت انجام دهید. این کار باعث میشود تا روغن مناسب خود را پیدا کنید.
از کجا بفهمیم که روغن تراپی برای موهایمان مناسب است؟
اگر موهایتان خشک، وز، شکننده، رنگ شده، مستعد ریزش یا دارای موخوره است روغن تراپی میتواند برای شما مفید باشد. زیرا همانطور که گفتیم، روغنهای گیاهی قادرند مو را تغذیه و مرطوب کنند. بعلاوه، با ایجاد یک لایه محافظتی روی کوتیکول (خارجیترین لایه) مو از بروز آسیبهای بعدی جلوگیری میکنند.
اگر مو یا پوست سرتان چرب است، بهتر است از روغنهای سبکتر و زودجذبتر استفاده کنید. روغن جوجوبا و روغن بادام گزینههای خوبی هستند؛ زیرا سریع جذب میشوند. این ویژگی به شما کمک میکند تا هم از فواید روغن تراپی مو بهره ببرید و هم مانع از چرب شدن بیش از حد موها و پوست سر خود شوید.
دیدگاه کاربران