پروتئین تراپی مو چیست و چه فوایدی دارد؟ + ماندگاری و مراقبت ها

همه ما دوست داریم موهایی نرم، براق و شاداب داشته باشیم. خوشبختانه، در دنیای امروز راهکارهای زیادی برای رسیدن این خواسته وجود دارد و یکی از آن‌ها پروتئین تراپی است. اما پروتئین تراپی چیست و چه تأثیری بر زیبایی مو دارد؟ اصلاً این روش برای چه موهایی مناسب است؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، پاسخ همه این سوالات را خواهیم یافت. با ما همراه باشید.

پروتئین تراپی چیست

پروتئین تراپی چیست و با مو چه کار می کند؟

قبل از هر چیزی باید بدانیم که مو مجموعه‌ای از پروتئین‌ها است و اصلی‌ترین پروتئین به کار رفته در ساختار مو کراتین نام دارد. این پروتئین بخش زیادی از رشته‌های مو را تشکیل داده و به آن‌ استحکام، شادابی و انعطاف می‌بخشد. اما درست مانند پوست، هنگامی که مو در معرض عوامل مخرب قرار بگیرد پیوند‌های ساختاری خود را از دست می‌دهد. توضیح علمی‌تر آن این است که فرایند اکسیداسیون اتفاق می‌افتد و به DNA پروتئین‌های مو آسیب دائمی می‌رساند.

احتمالاٌ اکنون این سوال برایتان پیش آمده است: کدام عوامل مخرب باعث از بین رفتن پروتئین مو می‌شوند؟ در واقع عناصر متعددی می‌توانند بر سلامت و ظاهر مو تأثیر بگذارند؛ اما برخی از رایج‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از: رژیم غذایی نامناسب، آلودگی هوا، افزایش سن، نور خورشید، استفاده از وسایل حرارتی و رنگ کردن مو. این عوامل می‌توانند منجر به آغاز فرایند اکسیداسیون در مو شوند و به تدریج خشکی، شکنندگی، وز و کدر شدن مو را به همراه داشته باشند.

خوشبختانه، می‌توان به کمک پروتئین تراپی این آثار منفی را خنثی کرد و پروتئین‌های از دسته رفته را دوباره به مو برگرداند. کاری که پروتئین تراپی انجام می‌دهد این است که پروتئین‌های هیدرولیز شده را به کوتیکول مو می‌چسباند و از این طریق، هم شکاف‌های ایجاد شده ناشی از اکسیداسیون را پر می‌کند و هم باعث ضخیم‌تر و مقاوم‌تر شدن موها می‌شود. به این ترتیب، موها تقویت و ترمیم شده و از آسیب‌های بعدی نیز جلوگیری می‌شود.

از کجا بفهمیم که موهایمان به پروتئین تراپی نیاز دارد؟

قبل از مراجعه به سالن‌های آرایشی و انجام پروتئین تراپی، باید تشخیص دهید که آیا موهایتان به پروتئین تراپی نیاز دارد یا خیر؟ بسیاری از مردم فکر می‌کنند که خشک بودن موها نشانه این است که کاندیدای خوبی برای پروتئین تراپی هستند؛ در صورتی که این تفکر صحیح نیست. اگر موهای خشکی دارید، باید برای مدتی از ماسک موهای مغذی و نرم کننده استفاده کنید و در کنار آن، روغن‌های گیاهی به موهای خود بزنید. اگر خشکی موهایتان بهبود نیافت، می‌توانید پروتئین تراپی کنید.

به طور کلی، 4 نشانه وجود دارد که نشان می‌دهد موهایتان نیازمند پروتئین تراپی است:

  • کاهش یافتن قابلیت ارتجاعی (کشسانی) موها: یکی از واضح‌ترین نشانه‌های کمبود پروتئین مو، از بین رفتن قابلیت ارتجاعی آن است. برای اینکه قدرت کشسانی موهای خود را بسنجید می‌توانید از این ترفند کمک بگیرید: یک تار مو بردارید و آن را به آرامی بکشید. اگر تار مو بعد از کشیده شدن به حالت طبیعی خود برنگردد یا از وسط نصف شود، احتمالاً به پروتئین تراپی نیاز دارید.
  • دکلره یا رنگ شدن موها: اگر به طور مرتب موهای خود را رنگ می‌کنید یا از دکلره‌های قوی برای روشن کردن موهایتان استفاده کرده‌اید، این احتمال وجود دارد که مو بخشی از پروتئین‌های خود را از دست داده باشد. موهای رنگ شده بسیار متخلخل و آسیب پذیر هستند؛ اما پروتئین تراپی می‌تواند به تقویت موهای رنگ شده کمک کرده و آن‌ها را ترمیم کند.
  • شکنندگی و ریزش موها: اگرچه ریزش حدود 100 تار مو در روز کاملاً طبیعی است و نباید نگران شد، اما ریزش بیش از حد مو می‌تواند نشانه کمبود پروتئین باشد؛ به خصوص اگر موها از ریشه نریزند (قطعه‌ای سفید رنگ در انتهای آن‌ها دیده نشود). این به این معنا است که موهایتان شکننده هستند و باید پروتئین تراپی شوند.
  • وجود تخلخل زیاد در ساقه موها: متخلخل بودن مو به این معنا است که به احتمال زیاد در ساقه موهایتان شکاف و پارگی وجود دارد که در آینده باعث آسیب پذیری بیشتر آن نیز می‌شود. همانطور که گفتیم، این اتفاق به دلیل تخریب پروتئین‌های موجود در مو رخ می‌دهد. اما از کجا بفهمیم که موهای متخلخلی داریم؟ با توجه به اینکه موهای متخلخل آب زیادی جذب می‌کنند، وز شدن و پف کردن موها در هوای مرطوب می‌تواند نشانه کمبود پروتئین در موها باشد. بعلاوه، موهای متخلخل به طور مکرر دچار گره و موخوره می‌شوند. برای مطمئن شدن از متخلخل بودن موهای خود می‌توانید این آزمایش را انجام دهید: یک تار از موهای خود را در یک کاسه آب (کم عمق) قرار دهید. اگر مو فرو رود و به انتهای کاسه نزدیک شود، بسیار متخلخل است.

اگر هنوز هم مطمئن نیستید که به پروتئین تراپی مو نیاز دارید یا خیر، می‌توانید با متخصصان و آرایشگران معتبر شهر خود مشورت کنید.

هر چند وقت یک بار باید پروتئین تراپی کنیم؟

تعداد دفعات پروتئین تراپی بستگی به جنس موهای شما و نوع موادی که استفاده می‌کنید دارد. به طور معمول، پروتئین تراپی‌‌هایی که در سالن‌های آرایشی انجام می‌شوند چیزی بین 3 الی 6 ماه ماندگاری دارند. با این حال، روش‌های ملایم‌تری نیز برای پروتئین تراپی مو وجود دارد که می‌توان هفته‌ای یک بار از آن‌ها استفاده کرد. پروتئین تراپی ملایم می‌تواند در خانه نیز صورت بگیرد و نیازی به مراجعه به سالن‌های آرایشی نیست؛ بلکه فقط به محصول مناسب نیاز دارید.

مراقبت های بعد از پروتئین تراپی مو چیست؟

رعایت مراقبت های بعد از پروتئین تراپی بسیار ضروری است؛ چرا که اگر این نکات ساده را رعایت نکنید دو احتمال وجود خواهد داشت: یا از پروتئین تراپی نتیجه دلخواهتان را نمی‌گیرید، یا ماندگاری نتیجه درمان بسیار کم خواهد بود. پس توصیه می‌کنیم بعد از انجام پروتئین تراپی حتماً موارد زیر را رعایت کنید:

  • تا 24 الی 48 ساعت بعد از پروتئین تراپی مو از بستن موها، شانه کردن آن‌ها و همچنین حمام کردن خودداری کنید.
  • تا 3 هفته بعد از پروتئین تراپی هیچگونه فرایند شیمیایی دیگری (مانند رنگ کردن، پلکس تراپی مو و …) روی موهای خود انجام ندهید.
  • بعد از انجام پروتئین تراپی به علت قرار گرفتن موها در معرض پروتئین زیاد، تعادل رطوبت و پروتئین موها به هم می‌خورد. بنابراین لازم است رطوبت کافی را برای موهای خود تأمین کنید. به این منظور می‌توانید هفته‌ای یک یا دو بار از ماسک موهای مرطوب کننده (عمقی و قوی) استفاده کنید.
  • موهایتان را در معرض حرارت ناشی از نور خورشید و وسایل حرارتی (مانند سشوار و اتو مو) قرار ندهید. اگر نیاز به استفاده از سشوار یا اتو مو دارید، قبل از شروع کار با این وسایل حتماً روی موها محصولات ضدحرارت اسپری کنید.
  • سعی کنید از شامپوهای مخصوص موهای پروتئینه شده استفاده کنید. اگر چنین محصولاتی را در دسترس ندارید، حتماً از شامپوهای معمولی بدون سولفات استفاده کنید. به طور کلی، بعد از انجام پروتئین تراپی باید مصرف هرگونه محصول حاوی سولفات را متوقف کرد؛ چرا که این ماده باعث آسیب به مو و خشکی آن می‌شود.
  • تا حد امکان موهای خود را برای مدت طولانی درون آب (استخر، جکوزی، وان و …) فرو نبرید یا ورزش‌هایی که باعث تعریق زیاد می‌شوند انجام ندهید. چرا که خیس ماندن طولانی مدت مو باعث تخریب ساختار آن می‌شود.

رعایت نکات ساده بالا می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین نتیجه را از پروتئین تراپی مو بگیرید و ماندگاری آن را نیز افزایش دهید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *