لیست غذاهای با طبع سرد

تمامی مواد غذایی موجود که ما مصرف می کنیم، دارای یکی از طبع های سرد، گرم یا معتدل هستند. در تقسیم بندی دقیق تر هرکدام از این طبع ها به دوگروه خشک و تر نیز تقسیم بندی می شوند.
مواد غذایی با طبع سرد، دمای بدن را کاهش داده و مواد غذایی با طبع گرم دمای بدن را افزایش می دهد. هر فرد نیز مزاج و طبع بدنی متفاوتی دارد که بهتر است با دانستن مزاج خود و طبع مواد غذایی جهت ایجاد اعتدال در شرایط بدنی خود گام بردارید.

میوه هایی با طبع سرد

طب سنتی و طبع مواد غذایی

از دیرباز طبیبان برای حل مشکلات سلامتی مردم جامعه با تحقیق و آزمایش متوجه شدند، از اساسی ترین عوامل موثر در سلامتی تغذیه افراد است. تا آنجا که غذا خود داروییجهت پیشگیری و درمان معرفی می شد. و بیشتر بیماری ها به تغذیه ناصیحی نسبت داده می شود. با پیشرفت علم  این موارد مورد تایید بیشتری قرار گرفت تا جایی که امروزه رشته ای مختص در زمینه علم تغذیه با گرایش های مختلف نیز ایجاد شده است.

در طب سنتی افراد به گروه هایی با مزاج های مختلف  و مواد غذایی نیز با طبع های مختلف تقسیم می شوند و راه سلامت در رساندن بدن به وضعیت تعادل با کمک مصرف مواد غذایی متناسب با مزاج فرد و شرایط محیطی و اقلیمی می باشد.

ویژگی افراد دارای مزاج سرد:

از نظر متخصصین طب سنتی افراد دارای مزاج سرد اکثرا دارای پوست سفید اند و در هوای سرد به راحتی گرم نمی شوند. کمبود انرژی در این افراد شایع است و میل به خواب در آن ها زیاد است. این افراد بیشتر افراد خون سرد با روحیه درونگرایی اند.

این افراد بیشتر تمایل به خوردن مواد غذایی شیرین و طبع گرم دارند.

ویژگی مواد غذایی با طبع سرد:

مواد غذایی با طبع سرد باعث آرام شدن بدن از نظر گردش خون و سوخت و ساز می شوند، از این رو این مواد غذایی می توانند تا حدودی دمای بدن را کاهش دهند. این مواد غذایی بدن را از سموم پاک سازی می نمایند. در کنار این موارد مثبت باید بدانید که این مواد  غذایی را چه زمانی و چه مقدار مصرف نمایید. مصرف این مواد در زمستان ها و یا مصرف زیاد آن ها مخصوصا برای افراد با مزاج سرد می تواند مشکلاتی را به بار بیاورد.

لیست مواد غذایی دارای طبع سرد

گوشت ها :

گوشت بز ، گاو ، گوساله ، گوشت اردک، خروس، قرقاول، غاز، گوشت انواع ماهی

مغز گوسفند و سیرابی ، قلوه، جگر سفید.

میوه ها:

نارنگی ، پرتغال، هلو، شفتالو، شلیل، زردآلو، شاه توت، شاه بلوط، بلوط، لیموترش، لیمو شیرین، لیموعمانی، نارنج، گریپ فروت، کیوی، هندوانه، خربزه، گوجه سبز، گلابی ترش، سیب ترش، به ترش، زغال اخته، زالزالک، ریواس، زرشک، توت فرنگی، چاقاله بادام، تمشک، خیار، انار، ازگیل،آلبالو، آلو ، آناناس، بالنگ، تمبر هندی، عناب، سنجد، بارهنگ،گوجه

عرقیجات، سرکه ها و روغن ها:

عرق خارخاسک ، عرق شاهتره، عرق کاسنی، عرق بیدمشک، گلاب، ماءالشعیر، سرکه بالزامیک، سرکه سیب، سرکه برنج، روغن ذرت، روغن کانولا،روغن بنفشه.

لبنیات:

لبنیات مانند، شیر، سرشیر، کشک، دوغ ، ماست، خامه، پنیر تازه

سایر مواد غذایی با طبع سرد:

برنج، جو معمولی، جو دوسر، عدس،ماش، نخودفرنگی، ذرت، قارچ، باقلا، اسفناج، کاهو، کاسنیف کدو خورشتی، بامیه، برگ شاهدانه، غوره، به دانه، ارزن، تخم هندوانه، اسفرزه، تاجریزی، ترشک، نشاسته، سیب زمینی

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *