ورزش در پریود : در هنگام عادت ماهانه ورزش کنیم یا نکنیم؟

برخی از بانوان در دوره قاعدگی دچار درد شکم، نفخ، خستگی و سردرد می شوند. به همین دلیل بسیاری از افراد، ورزش کردن را در این دوره به طور کامل کنار می گذارند تا استراحت کنند. اما آیا باید از ورزش کردن در هنگام پریود خودداری کرد؟ یا برعکس، ورزش کردن در دوره عادت ماهانه می تواند مفید باشد؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، درباره فواید ورزش در دوره قاعدگی بیشتر می آموزیم. با ما همراه باشید.

فواید ورزش در دوره پریود

فواید ورزش در پریود چیست؟

برخی از مزایایی که می توانید با ورزش کردن در دوره پریود تجربه کنید، عبارت اند از:

بهبود خلق و خو

طبق گفته کالج متخصصان زنان و زایمان آمریکا، ورزش می تواند به کاهش احساس افسردگی و کنترل نوسانات خلقی کمک کند. بنابراین، زمانی که در طول دوره قاعدگی خود احساس غم و اندوه یا عصبانیت دارید، ورزش می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند.

کاهش خستگی

تغییرات هورمونی می تواند احساس خستگی را در افراد به وجود آورد. در حالی که فعالیت بدنی به جای کاهش سطح انرژی در طول پریود، سطح انرژی را افزایش می دهد.

کاهش درد قاعدگی

یک مطالعه در سال 2018 نشان داد افرادی که 30 دقیقه، 3 روز در هفته و به مدت 8 هفته ورزش می کردند، نسبت به افرادی که ورزش نمی کردند، درد قاعدگی کمتری داشتند. محققان به این نتیجه رسیدند که ورزش در دوره پریود و قبل از آن، می تواند درد را کاهش دهد.

توجه داشته باشید که فعالیت بدنی نباید شدید یا طولانی مدت باشد. حتی دو مرتبه پیاده روی 15 دقیقه ای در روز می تواند فواید زیادی را به همراه داشته باشد.

برای ورزش کردن در دوره قاعدگی چه نکاتی را رعایت کنیم؟

همانطور که دیدیم، ورزش در طول دوره قاعدگی فواید زیادی دارد. رعایت چند نکته ساده می تواند فعالیت بدنی را لذت بخش و راحت کند:

انجام حرکات کششی و یوگا

تمرینات کششی ملایم مانند یوگا، می تواند تنش را در بدن کاهش دهد، جریان خون را بهبود ببخشد و به فرد کمک کند تا در طول دوره قاعدگی احساس بهتری داشته باشد.

مطالعه‌ای در سال 2016 نشان داد افرادی که به طور منظم در جلسات تمرینی یوگا شرکت می کنند، دوره پیش از قاعدگی (PMS) راحت تری را تجربه کرده و در هنگام پریود نیز درد کمتری را حس می کنند. به علاوه، یوگا کاهش قابل توجهی در حساسیت سینه و تورم شکم ایجاد می کند.

نوشیدن آب کافی

کم آبی بدن می تواند احتمال بروز عوارض جانبی ناخوشایند مانند نفخ و یبوست را افزایش دهد. نوشیدن آب می تواند درد قاعدگی را کاهش دهد؛ که خود می تواند ورزش کردن را راحت تر کند.

مطالعه‌ای در سال 2021 نشان داد افرادی که روزانه حدود 8 لیوان آب می‌نوشند، نسبت به افرادی که فقط در هنگام تشنگی آب می‌نوشند، در سه روز اول پریود درد قاعدگی کمتری را تجربه می کنند.

استفاده از قرص های مسکن

درد شکم و کمر در روزهای اولیه پریود، می تواند افراد را از ورزش کردن منصرف کند. استفاده از قرص های مسکن‌ بدون نسخه، مانند ایبوپروفن، می‌تواند درد را کاهش دهد. استفاده از کیسه آب گرم پس از ورزش نیز می تواند کمک کننده باشد.

به همراه داشتن لوازم بهداشتی

ورزش کردن می تواند به شما این حس را بدهد که خونریزی تان شدیدتر شده است. این معمولاً به این دلیل اتفاق می افتد که فعالیت بدنی به خروج سریع تر خون از رحم کمک می کند. از این رو، لازم است که در حین ورزش کردن لوازم بهداشتی ضروری مانند پد، نوار بهداشتی، تامپون و … به همراه داشته باشید.

همچنین توصیه می شود که برای ورزش کردن در دوره قاعدگی، شلوار تیره بپوشید. بهتر است یک جفت لباس زیر یا لباس اضافه نیز همراه خود به باشگاه ببرید تا در صورت لزوم، تعویض کنید.

کدام ورزش ها را انجام ندهیم؟

هیچ محدودیتی برای ورزش هایی که در دوره قاعدگی انجام می دهید، وجود ندارد. فقط کافی است اقدامات احتیاطی را رعایت کنید. این اقدامات شامل پوشیدن تجهیزات محافظ، خودداری از بلند کردن وزنه های بیش از حد سنگین و مواردی از این قبیل است.

به طور کلی، بهترین کار این است که در دوره قاعدگی به بدن خود گوش دهند. اگر احساس خستگی زیادی دارید، بهتر است شدت ورزش خود را کاهش دهید تا از خستگی مفرط جلوگیری شود. اما به طور کلی، هیچ داده علمی وجود ندارد که ثابت کند افراد در دوره پریود نباید ورزش خاصی را انجام دهند.

آیا ورزش بیش از حد در دوره پریود خطرناک است؟

توجه به این نکته مهم است که ورزش بیش از حد می تواند باعث توقف پریود شود. ورزشکاران استقامتی که عملکرد بالایی دارند، ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی، دچار توقف یا بی نظمی قاعدگی شوند.

اگر فردی یک برنامه ورزشی سخت و شدید را شروع کرد و پریود نشد، باید حتماً با پزشک صحبت کند. چرا که داشتن چرخه قاعدگی منظم معمولاً نشانه سلامتی است.

جمع بندی

ورزش کردن در دوره پریود نه تنها می تواند به تسکین درد، خستگی و نوسانات خلقی کمک کند، بلکه برای حفظ سلامت قلب و ریه نیز مفید است. در دوره قاعدگی نیازی به محدود کردن فعالیت بدنی خود ندارید؛ مگر اینکه درد یا ناراحتی را تجربه کنید.

منبع: medicalnewstoday

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *