سلولیت چیست؟ آیا سلولیت از بین می رود؟

هنگامی که چربی ها و مواد زاید به صورت گلوله و برجستگی های کوچک و با ظاهری مانند پوست پرتقال زیر پوست انباشته می شوند، به آن سلولیت گفته می شود.امروزه بسیاری به دنبال از بین بردن نقص ها و مشکلات پوستشان هستند و سلولیت یکی از رایج ترین مشکلات پوستی در میان افراد به شمار می آید که در زنان شایع تر است و آنها بیشتر در معرض دچار شدن به این مشکل پوستی هستند.هورمون زنانه استروژن می توانید اصلی ترین علت بروز این مشکل پوستی در خانم ها باشد؛ به صورتی که، سبب تجمع چربی در اندام های تحتانی مانند ران ها و باسن می شود که در این قسمت ها بیشترین بروز را نیز دارد.
در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان درباره علل ایجاد این عارضه و روش های درمانی آن صحبت خواهیم کرد.

سلولیت در کدام قسمت های بدن بروز خواهد داشت؟

همانطور که گفته شد در خانم ها بروز سلولیت بیشتر در نواحی ران ها است اما در آقایان در ناحیه شکم و پشت گردن می باشد.  اما این مشکل پوستی در قسمت هایی چون ، قسمت پایین و بالای کمر، پشت و داخل بازو، زیر شانه ها، داخل زانو و مچ نیز دیده می شود.

انواع سلولیت

به طور کلی دو نوع سلولیت سفت و شل وجود دارد. سلولیت سفت بیشتر در خانم های جوان و در نواحی ران و باسن دیده می شود. این نوع سلولیت ضخیم بوده و اگر آن را فشار دهید با درد و ناراحتی همراه خواهد بود.سلولیت شل برعکس سلولیت سفت می باشد زیرا قابل حرکت است و با حرکت های بدن نیز حرکت می کند که این قطعا برای هر فردی ناخوشایند خواهد بود.سلولیت شل بیشتر در افرادی که فعالیت های زیادی انجام میداده اند اما ناگهان آن را ترک کرده اند، ورزش می کرده اند اما کنار گذاشته اند و در افرادی که رژیم غیر استاندارد داشته اند شایع تر است؛ افرادی که بعد از لاغری به طور ناگهانی چاق شده اند نیز شاهد این نوع سلولیت خواهند بود زیرا پوست حالت ارتجاعی و محکم خود را طی این اتفاق از دست می دهد.

آیا سلولیت از بین می رود؟

عوامل ایجاد سلولیت

ژنتیک: در نتیجه برخی از پژوهشات انجام شده آمده است که بیش از ۱۰۰ ژن وزن را تحت تاثیر قرار می دهند.ژنتیک یکی از عوامل ایجاد کننده سلولیت است و اگر فردی در خانواده شما به سلولیت دچار است ممکن است شما هم به آن دچار شوید.

تغییرات هورمونی: سلولیت در زنان بیش از مردان دیده می شود و تغییرات هورمونی از عواملی است که در آن دخیل می باشد.استروژن تجمع چربی ها را به ویژه در قسمت ران ها و باسن افزایش می دهد.

افزایش بیش از اندازه وزن: اضافه وزن و چاقی بی رویه شما را بیشتر در معرض ابتلا به سلولیت قرار می دهد.وارد شدن فشار بیشتری روی بافت های همبند توسط بیشتر شدن بافت چربی در بدن احتمال ظهور این مشکل پوستی را تقویت خواهد کرد.در این مواقع می توان با کاهش وزن سلولیت را نیز کاهش داد اما ممکن است با کاهش وزن نیز تغییری نکند.

رژیم غذایی نامناسب: یکی از عوامل تشدید کننده خطر ابتلا به سلولیت رژیم غذایی نادرستی که انتخاب کرده اید و نداشتن برنامه غذایی مناسب می باشد. غذاهایی چون غذا های فراوری شده، کنسرو ها، نوشابه، سس ها، چربی های ناسالم، نوشیدنی های الکلی و غذا های شور و پر نمک شما را در معرض ابتلا به سلولیت قرار می دهند همچنین شما در مقدار غذایی که می خورید نیز باید تعادل داشته باشید.

سن بالا:با افزایش سن پوست نازک شده و بافت محکم خود را از دست می دهد، چربی های بدن افزایش پیدا می کنند و عضلات بدن شل می شوند و این یعنی احتمال بروز آن با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند. کلاژن و الاستین از دست رفته در طی بالا رفتن سن نیز راه را برای بروز این مشکل هموار می کند.

استرس و خستگی: اگر به افزایش احتمال سلولیت و خود آن علاقه مند نیستید سعی کنید استراحت کافی داشته باشید و استرس خود را کنترل کنید زیرا استرس و خستگی جز عوامل تشدید کننده آن می باشند.

عدم تحرک و فعالیت فیزیکی: امروزه دنیا با پیشرفت خود تحرک انسان ها را کاهش داده و یا گاه فردی شغلی دارد که مجبور به مدام نشستن است و این خود قدمی است که برای بروز سلولیت داشته می شود پس بهتر است در طول روز فعالیت بدنی و تحرک نیز داشته باشید.

آیا سلولیت از بین می رود؟

روش های درمان سلولیت

دوش و ماساژ

سعی کنید هر صبح به همراه لیف های لایه بردار قسمت هایی از پوستتان که دچار سلولیت شده را با آب گرم به صورت دورانی ماساژ دهید.

وزن کم کنید

اگر دچار اضافه وزن هستید و به سلولیت دچار شده اید ممکن است متوجه شده باشید که اضافه وزن و چاقی شما موجوب نمایان تر شدن آن می شود از این رو بهتر است وزن خود را کاهش دهید اما توجه کنید که رژیم های سخت و کوتاه مدت نه تنها تاثیری در از بین رفتن سلولیت ها نخواهند داشت بلکه آنها را افزایش نیز می دهند زیرا کاهش وزن ناگهانی بافت محکم پوست را تحت تاثیر قرار داده، از بین می برد و شل می کند.

برس خشک

برس خشک روشیست موثر برای افزایش جریان خون و از بین بردن سلولیت و همچنین می تواند به سم زدایی و تحریک سیستم عصبی کمک کند.برای اینکار یک لیف مناسب و یا برس مخصوص بدن برداشته به آرامی و به مدت ۵ دقیقه آن را روی پوست خود در حالت دورانی ماساژ دهید.بهترین زمان انجام این کار قبل از دوش گرفتن است و می تواند سلولیت های خفیف شما را بهبود ببخشد.

ورزش

ورزش هایی مانند یوگا، حرکات کششی، ورزش های هوازی  و ورزش هایی که به گردش جریان خون کمک می کنند، می توانند در بهبود این مشکل نقش داشته باشند.

درمان سلولیت با سیستم های مدرن

پیشرفت تکنولوژی سبب شده است که از شر بسیاری از مشکلات راحت شویم برای درمان سلولیت نیز سیستم ها و روش هایی ارائه شده است که میتوان برای راحت شدن از دست این مشکل پوستی آزار دهنده استفاده کرد.

کویتیشن: از بهترین و موثر ترین روش های درمان این مشکل پوستی کویتیشن می باشد.در این روش چربی ها تحت امواج اولتراسوند حل می شوند و این چربی ها از طریق ادرار از بدن خارج خواهند شد.این روش بدون درد می باشد و از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه زمان در یک جلسه انجام می شود و تا حدود زیادی به بهبود این مشکل پوستی و ظاهر آن کمک می کند.

روش آر اف: این روش غیر تهاجمی، بدون جراحی و بدون درد است و به همراه ماساژ و ساکشن بدن را برای تولید کلاژن تحریک می کند.

دستگاه midas : این دستگاه، دستگاهی با امواج رادیو فرکانسی است که علاوه بر بهبود سلولیت به شادابی،جوانسازی،رفع چربی های موضعی و… کمک می کند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *