زیرکونیوم دندان چیست؟ | هر آنچه باید درباره روکش زیرکونیا بدانید

روکش دندان، کلاهکی است که روی دندان یا ایمپلنت دندانی را می پوشاند. دندانپزشکان معمولاً استفاده از روکش را به عنوان راهکاری برای محافظت از دندان های شکسته، فرسوده یا تغییر رنگ داده در نظر می گیرند. روکش های دندان می توانند از مواد مختلفی مانند زیرکونیا ساخته شوند. اما زیرکونیوم دندان چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، هر آنچه باید درباره زیرکونیوم دندان بدانید را به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

روکش زیرکونیا دندان

زیرکونیوم دندان چیست و چگونه انجام می شود؟

به نصب روکش های دندانی از جنس زیرکونیا، زیرکونیوم دندان گفته می شود. دو روش اصلی برای نصب این نوع روکش ها وجود دارد. این دو روش عبارت اند از:

روش دو مرحله ای

در این روش، دندانپزشک با استفاده از اشعه ایکس از دهان شما عکس برداری می کند. سپس در صورت لزوم، بخشی از لایه بیرونی دندان های خود شما تراشیده می شود. در گام بعدی، یک روکش موقت روی دندان های شما نصب می شود تا دندانپزشک بتواند اندازه و شکل دندان های شما را به طور دقیق اندازه بگیرد.

سپس، این روکش موقت به آزمایشگاه دندانپزشکی منتقل شده و از روی آن، روکش زیرکونیایی مناسب شکل و اندازه دندان های شما طراحی خواهد شد. پس از ساخته شدن روکش، مجدداً به مطب مراجعه می کنید تا روکش زیرکونیایی روی دندان های شما نصب شود.

روش یک مرحله ای

در این روش، دندانپزشک دندان های شما را معاینه کرده و عکس برداری های لازم را انجام می دهد. سپس با استفاده از عکس ها و ظاهر دندان ها، قالب زیرکونیایی همان جا ساخته می شود.

در نهایت، دندانپزشک از بی حسی موضعی استفاده کرده و روکش ها را روی دندان هایتان نصب می کند. همه این مراحل یک روزه انجام می شوند.

مزایای زیرکونیوم دندان چیست؟

مزیت استفاده از روکش های دندان با جنس زیرکونیا، شامل:

استحکام بیشتر دندان

یکی از بزرگترین مزایای زیرکونیا، استحکام و دوام آن است. در نظر بگیرید که دندان های عقبی شما چقدر به غذایی که می جوید نیرو وارد می کنند و در معرض آسیب هستند.

روکش های دندان باید از مواد محکمی ساخته شوند؛ بنابراین زیرکونیا می تواند انتخاب خوبی برای همه دندان ها به خصوص دندان های عقبی باشد.

طول عمر بالا

طبق یک کارآزمایی که توسط دندانپزشکان در سال 2017 انجام شد، روکش ‌های زیرکونیایی در عرض 5 سال، عملکرد و ماندگاری مشابه روکش های فلزی داشتند.

زیست سازگار بودن

ماده زیرکونیا زیست سازگار است؛ به این معنا که کمتر احتمال دارد بدن را به ایجاد واکنش یا پاسخ های ایمنی مانند التهاب تحریک کند.

یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2016 این موضوع را تأیید کرد؛ فقط مقدار محدودی سمیت سلولی نشان داده شد.

معایب استفاده از روکش زیرکونیایی دندان چیست؟

مانند بسیاری از عمل های دندانپزشکی دیگر، زیرکونیوم دندان نیز ممکن است دارای معایبی باشد. از جمله:

دشواری در تطابق

یکی از معایب احتمالی روکش زیرکونیایی، ظاهر مات آن است که می تواند آن را اندکی غیر طبیعی جلوه دهد. این امر به ویژه در مورد روکش های زیرکونیایی یکپارچه، که فقط از زیرکونیا ساخته شده اند، صادق است.

سایش احتمالی دندان های دیگر

برخی از دندانپزشکان از ترس اینکه سختی و استحکام زیرکونیا باعث ساییدگی دندان های مقابل شود، از آن برای ساخت روکش دندان استفاده نمی کنند.

با این حال، مطالعه ای در سال 2012 نشان داد که پرسلین فلدسپاتیک بسیار بیشتر از سرامیک زیرکونیا باعث سایش مینای دندان های مقابل می شود.

در مجموع، اگر به روکش دندان نیاز دارید، روکش های زیرکونیایی می توانند گزینه خوبی برای شما باشند. زیرکونیوم دندان دوام و استحکام بالایی داشته و عیوب دندان را به خوبی می پوشاند.

منبع: healthline

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *