علت جوش ناگهانی صورت چیست؟

جوش های ناگهانی صورت نه تنها از زیبایی چهره ما می کاهند، بلکه می توانند دردناک نیز باشند. اما علت جوش زدن ناگهانی صورت چیست و چگونه می توان بدون مراجعه به پزشک، آن را درمان کرد؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، پاسخ همه این سؤالات را خواهیم یافت. با ما همراه باشید.

جوش زدن ناگهانی صورت

علت جوش زدن ناگهانی صورت چیست؟

عوامل مختلفی می توانند باعث ایجاد جوش شوند. مانند:

استرس

هنگامی که استرس داریم، بدن ما هورمون آزاد کننده کورتیکوتروفین (CRH) ترشح می کند. این هورمون باعث آزاد شدن سیتوکین های التهابی می شود و تولید چربی را افزایش می دهد. چرب شدن پوست می تواند منافذ را مسدود کند و منجر به بروز جوش های متعدد شود.

محصولات مراقبت از پوست

سرم ها و کرم هایی که استفاده می کنید نیز می توانند مقصر بروز جوش های ناگهانی صورت باشند. استفاده از محصولات مراقبت از پوست و لوازم آرایشی حاوی چربی، برخی از انواع سیلیکون ها، عطر و سایر مواد حساسیت زا می تواند منافذ را مسدود کند و جوش زدن ناگهانی صورت را به همراه داشته باشد.

محصولات ضد جوش

استفاده بیش از حد از هر چیزی مضر است. زیاده روی در مصرف محصولات ضد جوش نیز می تواند منجر به تحریک پوست، التهاب و خشکی شود. اگر پوست بیش از حد خشک شود، غدد ترشح کننده چربی فعال تر می شوند. بر هم خوردن تعادل چربی پوست ممکن است جوش های ناگهانی ایجاد کند.

رژیم غذایی

اگرچه تحقیقات بیشتری برای تعیین دقیق اینکه کدام غذاها برای پوست بهتر و بدتر هستند، مورد نیاز است؛ اما غذاهای حاوی گلیسمی بالا ممکن است جوش صورت و بدن را بدتر کنند. این غذاها معمولاً بسیار فرآوری شده هستند و باعث می شوند قند خون به سرعت افزایش یابد.

غذاهای با گلیسمی بالا عبارت اند از:

  • نان سفید
  • برنج سفید
  • ماکارونی
  • کیک و شیرینی
  • نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، نوشیدنی های ورزشی و آب میوه آماده
  • چیپس
  • چوب شور
  • سیب زمینی و سیب زمینی سرخ شده
  • غلات صبحانه

وقتی سطح قند خون افزایش می یابد، بدن هورمون انسولین بیشتری تولید می کند. افزایش انسولین نیز باعث افزایش تولید چربی در پوست می شود. این چربی اضافه می تواند در منافذ پوست تجمع کند و جوش را به وجود آورد.

کم آبی بدن

بدن ما برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی خود به آب نیاز دارد. همچنین اعتقاد بر این است که آب با هیدراته نگه داشتن پوست، به کاهش جوش کمک می کند. هنگامی که پوست ما کم آب می شود، تولید چربی را افزایش می دهد تا از خشک شدن خود جلوگیری کند. این چربی اضافه می تواند باعث بروز جوش شود.

سیگار کشیدن

دود سیگار نه تنها برای ریه ها، بلکه برای پوست نیز مضر است و باعث ایجاد می شود. یک پژوهش در سال 2009 بر 1046 زن انجام شد و نشان داد که 82 درصد از زنانی که جوش شدید صورت داشتند، سیگار می‌ کشیدند. محققان همچنین معتقدند که سیگار کشیدن ممکن است میزان تولید و نوع ترکیب چربی پوست را تغییر دهد و باعث جوش شود. به طور کلی، جوش و آکنه در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیرسیگاری است.

تماس اشیاء آلوده با پوست

لمس صورت با دست های آلوده، قرار دادن تلفن روی پوست و استفاده از روبالشی شسته نشده می‌ تواند باکتری ‌های زیادی را به پوست منتقل کند. باکتری ها با چربی اضافه پوست ترکیب شده و در منافذ تجمع می کنند. این اتفاق باعث جوش زدن ناگهانی صورت می شود.

خواب ناکافی

هنگامی که می خوابیم، انرژی بدن بازیابی می شود، سلول ها بازسازی می شوند، خون رسانی به ماهیچه ها افزایش می یابد، استخوان ها و بافت ها رشد می کنند و ترمیم می شوند و سیستم ایمنی نیز تقویت می شود. کم خوابی می تواند منجر به استرس شود و استرس نیز، باعث افزایش تولید چربی پوست می شود. در نتیجه، جوش زدن ناگهانی صورت رخ خواهد داد.

کلام آخر

در این مقاله با علت های جوش زدن ناگهانی صورت آشنا شدیم. کنترل استرس، خواب کافی، شستشوی منظم پوست، تغذیه مناسب، نوشیدن آب کافی و عدم لمس صورت با اشیاء و دست های آلوده می تواند در جلوگیری از جوش صورت مؤثر باشد.

منبع: healthline

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *