آیا ماست باعث یبوست می شود؟

طبق تعریف علم پزشکی، فردی که در هفته 3 بار یا کمتر مدفوع داشته باشد دچار یبوست است. یبوست باعث سفت شدن مدفوع و دردناک شدن روند دفع می شود. همچنین اگر مواد دفعی برای مدت طولانی در بدن جمع شوند، می توانند بدن را متورم کنند، اشتها را از بین ببرند، میگرن یا معده درد ایجاد کنند و فرد را در معرض ابتلا به کپک، شقاق مقعدی (پارگی مقعد) و خونریزی مقعدی قرار دهند. از این رو، لازم است حتماً به درمان یبوست بپردازیم و از بروز مجدد آن جلوگیری کنیم.

یبوست می تواند در اثر کم تحرکی، استرس، افسردگی، رژیم غذایی نامناسب و … به وجود بیاید. یکی از رایج ترین خوراکی هایی که مردم بر باعث یبوست شدن یا نشدن آن اختلاف نظر دارند، ماست است. در این مقاله از مجله زیبا بمان، این مسئله را روشن خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید.

آیا ماست باعث یبوست میشود

آیا ماست باعث ایجاد یبوست می شود یا آن را درمان می کند؟

پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و انجام فعالیت بدنی کافی، اولین کارهایی هستند که باید برای درمان یبوست انجام دهیم. بسیاری از افراد برای درمان یبوست به خوردن غذاهای پروبیوتیک مثل ماست روی می آورند؛ اما مصرف زیاد محصولات لبنی باعث تشدید یبوست در افراد مبتلا به یبوست مزمن می شود.

این احتمالاً به این دلیل است که شیر حاوی پروتئینی به نام کازئین است که اغلب به خوبی هضم نمی شود. علاوه بر آن، محصولات لبنی فاقد فیبر هستند و مصرف زیاد آن ها ممکن است باعث شود که در مصرف فیبر کافی دچار غفلت شوید. بنابراین آیا ماست باعث یبوست می شود؟

بعید است! مگر اینکه مقدار زیادی ماست بخورید و از سایر منابع غذایی، فیبر و مواد مغذی ضروری را دریافت نکنید. با این حال، اگر یبوست فرد ناشی از سندرم روده تحریک پذیر (IBS) باشد، لازم است از مصرف شیر، پنیر و ماست خودداری کند. برای افراد سالم، مصرف لبنیات در حد متعادل باعث یبوست نخواهد شد.

مزیت ماست نسبت به سایر محصولات لبنی ​​این است که پروبیوتیک است؛ به این معنا که باکتری های مفید روده را تغذیه می کند. اما هر ماستی پروبیوتیک نیست! هنگامی که به خرید می روید، ماست های پروبیوتیک کم چرب را انتخاب کنید. ماست های پروبیوتیک نه تنها باعث یبوست نمی شوند، بلکه مصرف معقولانه آن ها می تواند یبوست را برطرف کند.

ماست پروبیوتیک هم برای افراد مسن و هم برای کودکان مفید است؛ دو گروه از مردم که بیشترین میزان یبوست را تجربه می کنند. پژوهش ها نشان داده است که مصرف روزانه ماست حاوی گالاکتو الیگوساکاریدها (یک فیبر غیر قابل هضم که باعث رشد باکتری های خوب روده می شود)، آلو خشک و دانه کتان شدت یبوست را در افراد مسن کاهش می دهد.

در آزمایش دیگری که بر روی 59 کودک مبتلا به یبوست انجام شد، کودکانی که ماست پروبیوتیک مصرف کرده بودند در مقایسه با کودکانی که ماست معمولی مصرف می کردند نه تنها تعداد دفعات مدفوع بیشتری داشتند؛ بلکه در حین دفع درد کمتری را تجربه می کردند.

پس به طور کلی، مصرف میزان کافی ماست نه تنها برای افرادی که دچار یبوست مزمن نیستند مشکلی ایجاد نمی کند؛ بلکه مصرف ماست پروبیوتیک می تواند یبوست را کاهش دهد.

منبع: curejoy

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *