چگونه از شر بوی بد پا خلاص شویم؟

پاها در طول مسیر دچار درد، درد و بو می‌شوند. در حالی که اغلب مردم هر از گاهی با بوی بد پا مواجه می‌شوند، برخی از افراد در ترس از درآوردن کفش‌های خود زندگی می‌کنند. درمان‌های زیادی برای کاهش بروز این بیماری در دسترس است. این مقاله بهترین نکات برای خلاص شدن از شر بوی بد پا را بررسی خواهیم کرد.

چگونه از شر بوی بد پا خلاص شویم

نکات کلی درباره خلاص شدن از شر بوی بد پا

افراد می‌توانند اقداماتی را برای کاهش بروز بوی بد پا انجام دهند، مانند پوشیدن کفش‌های خاص، رعایت بهداشت پاها، امتحان کردن درمان‌های خانگی، و در صورت لزوم، مشورت با پزشک برای درمان‌های قوی‌تر.

پوشیدن جوراب

پوشیدن جوراب می‌تواند به رفع بوی بد پا و کاهش بروز عرق پا کمک کند. جوراب‌ها، به‌ویژه آنهایی که از مواد عرق‌گیر ساخته شده‌اند، می‌توانند عرق را جذب کرده و بو را کاهش دهند.

جوراب‌ها نیز به راحتی قابل تعویض هستند، و انجام این کار ممکن است بویی را که در غیر این صورت ممکن است در داخل کفش فرد باقی بماند، کاهش دهد.

کفش‌های خاص

پوشیدن کفش‌هایی که قابلیت تنفس دارند می‌تواند به کاهش بروز تعریق و رطوبت کمک کند. مردم می‌توانند به دنبال کفش‌هایی بگردند که دارای پنل‌های مشبک هستند که امکان تنفس را برای پا فراهم می‌کنند.

کفش‌های ساخته شده از پلاستیک، مانند ژله‌ها، تقریباً به بدبوی پا کمک می‌کنند، زیرا قابلیت تنفس ندارند و باعث تعریق پا می‌شوند.

کفش و جوراب به صورت متناوب

افراد باید بین پوشیدن کفش‌ها زمان بگذارند تا کاملاً خشک شوند تا به کاهش بوی بد پاها کمک کنند. پوشیدن یک جفت کفش در روز و یک جفت دیگر در روز بعد می‌تواند به کفش زمان کافی برای خشک شدن بدهد.

همچنین ممکن است فردی بخواهد یک جفت جوراب اضافی در دسترس داشته باشد تا در طول روز آن را عوض کند. این می‌تواند به کاهش تعریق و بویایی کمک کند.

تعویض کفی 

افراد همچنین می‌توانند کفی کفش خود را با کفی‌های کاهنده بو یا ضد باکتری جایگزین کنند. گزینه دیگر خرید یک اسپری ضد باکتری یا ضد عفونی کننده برای استفاده در کفی است. با این حال، این گزینه معمولاً به اندازه خشک شدن کامل کفی کفش مؤثر نیست.

لایه برداری از پا

افراد می‌توانند از اسکراب یا سنگ پا برای حذف سلول‌های مرده پوستی که باکتری‌ها دوست دارند از آنها تغذیه کنند، استفاده کنند.

فردی که پاهایش بوی بدی دارد ممکن است بخواهد 2 تا 3 بار در هفته از سنگ پا استفاده کند تا از تجمع آن جلوگیری کند. 

افراد همچنین باید هر روز پاهای خود را با صابون آنتی باکتریال بشویند و به نواحی بین انگشتان پا توجه زیادی داشته باشند.

راه هایی برای خلاص شدن از شر بوی بد پا

گذاشتن پا در آب نمک

خیساندن پا به عنوان بخشی از یک روال لایه برداری یا به تنهایی مفید هستند. فرد می‌تواند یک کاسه یا وان آب گرم تهیه کند و 1/2 فنجان نمک اپسوم را در آن حل کند. پاها را به مدت 10 تا 20 دقیقه خیس کنید و سپس پاها را کاملا خشک کنید. افراد همچنین ممکن است از مواد اضافی مانند خیس کردن پا لیسترین استفاده کنند.

گذاشتن پا در سرکه

نوع دیگری از خیساندن، خیساندن سرکه است. فرد می‌تواند 2 قسمت آب گرم و 1 قسمت سرکه (سرکه سیب و سرکه سفید هر دو مناسب هستند) به وان اضافه کند و پاها را به مدت 15 تا 20 دقیقه خیس کند.

با این حال، در صورت داشتن هر گونه بریدگی، زخم یا خراش، نباید از خیساندن سرکه استفاده کنید، زیرا سرکه ممکن است نواحی باز پوست را تحریک کند.

ضد تعریق

یکی دیگر از داروهایی که فرد می‌تواند استفاده کند، ضد تعریق پا است. اگرچه به طور سنتی برای زیر بغل استفاده می‌شود، اما ضد تعریق ممکن است بروز تعریق بیش از حد در پاها را نیز کاهش دهد.

یونتوفورزیس

یکی از گزینه‌های درمانی برای فردی که پاهای بدبو دارد، فرآیندی به نام یونتوفورز است. این روش شامل رساندن جریان الکتریکی ملایم به پوست از طریق آب به مدت 15 تا 40 دقیقه، بسته به دستگاه، است تا میزان تعریق پاها کاهش یابد.

بوتاکس

گزینه دیگری که ممکن است فرد در برخی موارد استفاده کند تزریق سم بوتولینوم یا بوتاکس است. یک متخصص این دارو را از طریق روشی به نام تزریق کف پا به پاها تزریق می‌کند.

با این حال، این تزریق‌ها می‌توانند به خصوص دردناک باشند و ممکن است موثرترین گزینه نباشند. نتایج معمولاً 3 تا 4 ماه طول می‌کشد و فرد به درمان‌های بعدی نیاز دارد. افراد همچنین ممکن است از بوتاکس برای رفع تعریق بیش از حد زیر بغل استفاده کنند.

چه زمانی باید با پزشک مراجعه کرد؟

اگر فردی به طور ناگهانی شروع جدیدی از بوی بد پا را تجربه کرد، باید پاهای خود را برای علائم زخم یا بریدگی که ممکن است عفونی باشد، بررسی کند. آنها می‌توانند یک آینه روی زمین بگذارند و پایین پاها را برای بررسی هرگونه ناهنجاری بررسی کنند.

فرد در صورت مشاهده علائم زخم در پاهای خود باید به پزشک مراجعه کند. قرمزی، رگه‌های قرمز و تورم ممکن است نشانه عفونت باشد. یک فرد باید با یک متخصص پزشکی مشورت کند تا فوراً به این موضوع رسیدگی کند، به خصوص اگر دیابت داشته باشد، زیرا ممکن است عوارضی را تجربه کند.

اگر فردی هیچ نشانه‌ای از زخم نداشته باشد، اقدامات بدون نسخه و خانگی باید از بروز بوی بد پا بکاهد. فرد نباید در اثر بدبو شدن پاهای خود دچار عذاب و خودآگاهی شود و باید به دنبال مشاوره پزشکی باشد.

چشم انداز

اغلب افراد ممکن است هرازگاهی به دلیل کفشی که می‌پوشند، پاهایشان بدبو شود. اما برخی دیگر ممکن است در یافتن درمانی برای بوی بد پا مشکل داشته باشند و در برخی موارد ممکن است دچار تعریق بیش از حد شوند.

با این حال، بسیاری از درمان‌های خانگی از جمله لایه‌برداری، خیساندن و ضد تعریق‌ها می‌توانند بروز این بیماری را کاهش دهند. یک متخصص پزشکی همچنین می‌تواند از درمان‌هایی مانند بوتاکس برای کمک به کاهش بوی پا استفاده کند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *