عوارض جراحی بینی در دراز مدت و کوتاه مدت چیست ؟ + تدابیر کاهش آن

همانطور که می دانید تمام جراحی ها با عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت همراه هستند. عمل بینی نیز مانند هر جراحی دیگری از این قاعده مستثنی نبوده و اثرات جانبی و عوارضی را در پی خواهد داشت. البته عوارض جراحی بینی را می توان با رعایت یک سری از نکات به حداقل رساند. رژیم غذایی مناسب، تغییر در سبک و شیوه زندگی و مراقبت های بعد از جراحی بینی می تواند عوارض جراحی بینی را تا حد بسیاری به حداقل برساند. 
برخی از عوارض جراحی بینی عمومی بوده و احتمال بروز آن برای هر عمل جراحی وجود خواهد داشت و با مراقبت از بین خواهند رفت. انتخاب بهترین جراح بینی می تواند باعث کاهش عوارض جراحی بینی شود. 

عوارض جراحی بینی در دراز مدت

عوارض و خطرات جراحی بینی 

عوارض جراحی بینی که در هر عمل رینوپلاستی وجود دارد، شامل موارد زیر است: 

  • واکنش شدید به بیهوشی و داروی ‌بی ‌حسی
  • هماتوم یا جمع شدن خون زیر پوست
  • خونریزی
  • عفونت

خطرهای احتمالی خاص جراحی بینی

خطرهای احتمالی خاص جراحی بینی عبارتند از:

  • اصلاح بیش از اندازه یا نابسنده بینی که انجام جراحی ترمیمی و ثانویه بینی را ضروری می‌سازد.
  • بی‌حسی و کرختی
  • خون دماغ شدن
  • باقی ماندن اثر زخم روی پایه بینی
  • پارگی رگ‌ های خونی کوچک روی سطح پوست
  • تورم
  • سینوزیت
  • آسیب عصبی دائمی

انتخاب بهترین جراح بینی می تواند عوارض جراحی بینی را به شدت کاهش دهد. بهتر است در جلسات مشاوره درباره عوارض و مشکلات عمل بینی، مزایا و خطرهای احتمالی را با جراح صحبت کنید. همچنین درباره مراقبت های قبل و بعد از عمل رینوپلاستی سوالات خود را بپرسید و با رعایت نکات ذکر شده مانع بروز عوارض شوید. 

عوارض دراز مدت بعد از جراحی بینی 

  • گرفتگی راه های تنفسی و مشکل تنفسی
  • انحراف در تیغه بینی 
  • دفرم شدن بینی بعد از عمل جراحی 
  • نامتقارن شدن سوراخ های بینی
  • خروپف کردن به هنگام خواب
  • اختلال در تنفس حین استراحت و خوابیدن
  • ترشحات بدبوی بینی
  • عدم رضایت زیباجو از نتیجه عمل جراحی که ممکن است با مشکلات روحی همراه باشد. 

راه حل هایی وجود دارد که می توان خطر ابتلا به عوارض بعد از جراحی بینی را تا حد زیادی به حداقل رساند. در صورت مشاهده ی عوارض مذکور بعد از عمل رینوپلاستی سریعا به جراح خود مراجعه کنید تا اقدامات مورد نیاز برای رفع آن ها انجام شود. 

اثرات جانبی جراحی بینی 

خطرات احتمالی مرتبط با جراحی زیبایی عوارض جانبی کوتاه مدت نیز وجود دارد. به علت اینکه جراحی بینی هر بیمار با دیگری متفاوت است اثرات جانبی که در هر فرد بروز می کند نیز متفاوت خواهد بود. 

درد : درد بعد از عمل بینی طبیعی می باشد و بیماران می توانند با مصرف مسکن درد خود را تسکین دهند. افراد دارای بینی استخوانی نسبت به درد حساسیت شدید داشته و مسکن های قوی تری تجویز خواهند کرد. 

تورم :  می توان گفت از رایج ترین عوارض جانبی رینوپلاستی تورم در اطراف چشم و بینی می باشد. در روزهای اول ورم بسیار شدید بوده و بعد از دو هفته به طرز چشمگیری شاهد فروکش کردن آن خواهید بود. البته ورم کمی تا 6 ماه بعد از جراحی وجود دارد. نتیجه نهایی را می توانید بعد از یکسال مشاهده کنید. 

کبودی : کبودی را نیز می توان از عوارض شایع جراحی بینی دانست. میزان کبودی بعد از جراحی به حساسیت بیمار و گستردگی جراحی وابسته می باشد. کبودی محدود به ناحیه اطراف چشم بوده و بعد از حداکثر 10 روز رفع خواهد شد. 

باقی ماندن اثر زخم پس از جراحی بینی : در جراحی بسته بینی برش داخل بینی ایجاد می شود و جای زخم بعد از جراحی بینی کاملا مخفی می ماند. در جراحی باز بینی برش کوچکی بر روی پوست جدا کننده دو سوراح بینی ایجاد می شود. ممکن است برش ایجاد شده جای زخم کوچکی را برجا بگذارد که اطرافیان ممکن است متوجه آن نشوند. 

روند بهبودی عوارض به چه شکل خواهد بود؟

هفته اول بعد از جراحی بینی :  بعد از جراحی زیبایی بینی احساس سرماخوردگی خواهید داشت و مایع آبکی و قرمزی رنگ از بینی ترشح خواهد شد. 

هفته دوم بعد از جراحی بینی : تورم و کبودی ایجاد شده رو به بهبود میرود و احساس بهتری پیا خواهید کرد. در این زمان بخیه ها کشیده خواهد شد. 

هفته سوم بعد از جراحی بینی : در هفته سوم چشمها کبود هستند اما کم کم رو به محو شدن کبودی می رود. در این زمان می توانید بینی خود را بگیرید و فین کنید. 

هفته چهارم بعد از رینوپلاستی :  کبودی تا حد زیادی رفع شده و تورم کاهش پیدا خواهد کرد. بعد از تایید و نظر پزشک می توانید به محل کار خود بازگردید. 

بعد از یک ماه : تورم کاملا فروکش می کند. 

بعد از دو ماه : بینی هنوز بی حس بوده و به مرور کرختی و بی حسی برطرف خواهد شد. 

بعد از شش ماه : تورم تقریبا از بین خواهد رفت و شکل نهایی بینی جدید قابل مشاهده است.

مراقبت های قبل از عمل بینی برای کاهش عوارض 

  • در جلسه مشاوره انتظارات خود را از جراحی بینی بیان کنید. 
  • در صورت داشتن بیماری خاص یا حساسیت های دارویی باید به پزشک اطلاع دهید. 
  • قبل از جراحی بینی، پزشک متخصص آزمایشاتی را تجویز خواهد کرد که بیمار باید حتما باید آنها را انجام دهد و برای بررسی بیشتر در اختیار پزشک قرار دهد. 
  • تا دو هفته قبل از جراحی بینی از مصرف داروهایی مانند ایبوپروفن و آسپرین که احتمال خونریزی را افزایش می دهد خودداری کنید. 
  • تا دو هفته قبل از جراحی بینی بهتر است از استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی های الکلی بپرهیزید. 
  • مراقب باشید که سرما نخورید. 
  • از 8 ساعت قبل از عمل از خوردن و آشامیدن بپرهیزید. 
  • از آرایش کردن و لاک زدن خودداری کنید.
  • از به همراه داشتن طلا و جواهرات و زیورآلات خودداری کنید. 
  • بهتر است آقایان حداقل میزان ریش و سیبیل در روز جراحی به مرکز مراجعه کنند. 
عوارض جراحی بینی

مراقبت های بعد از جراحی بینی برای کاهش عوارض 

داشتن ورم ، کبودی و درد خفیف پس از جراحی بینی طبیعی است و تدریجا رفع می شود.
بهتر است بعد از جراحی بینی بیمار هر چه سریعتر راه رفتن را آغاز کند. این کار موجب می شود که جریان خون افزایش یابد و خطر لخته شدن خون در وریدهای عمقی کاهش پیدا کند.
می توانید جهت کاهش تورم بینی و کبودی اطراف چشم ، از کمپرس یخ استفاده نمایید.
هفته اول که جراحی بینی انجام داده اید از خندیدن زیاد و صحبت کردن به مدت طولانی خودداری کنید.
بعد از جراحی بینی ، داروهایی پزشک برایتان تجویز میکند باید به موقع و تا اخر داروها را به مصرف برسانید.
بعد از جراحی پزشک آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد تا خطر بروز عفونت به حداقل برسد. 
بهتر است قبل و بعد از جراحی بینی از استعمال دخانیات بپرهیزید. زیرا ترک دخانیات می تواند احتمال عفونی شدن، التیام نامناسب زخم و از بین رفتن بافت یا پوست بعد از جراحی را کاهش می دهد. 
نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف داروهای غیرتجویزی خاصی مانند آسپرین یا مکمل‌ های گیاهی به علت افزایش خطر خونریزی نیز نباید مصرف کنید.
افزایش دما یا تب، قرمزی، ترشح و یا بوی نامطبوع محل‌های ایجاد برش و یا درد یا ورم شدید از نشانه ‌های عفونت پس از جراحی بینی محسوب می‌شود که در صورت مشاهده سریعا باید به پزشک مراجعه کنید.
تا چند مدت از شنا کردن امتناع نمایید.
از خیس شدن گچ یا اسپلینت یا محافظ بینی خود خودداری کنید.
حداقل به مدت 2 ماه بعد از جراحی بینی استفاده از هر گونه عینک طبی و آفتابی ممنوع می باشد و در صورت لزوم می توانید از لنزهای تماسی استفاده نمایید.

راه های پیشگیری از عوارض جراحی بینی 

انتخاب جراح بینی : برای پیشگیری از عوارض اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب بهترین جراح بینی می باشد. پزشکی که تجربه و توانایی لازم را داشته باشد و بتواند روند جراحی را به بهترین نحو مدیریت کند و عوارض جراحی بینی را تا حد زیادی کاهش دهد. 

جلوگیری از عوارض تنفسی بعد از عمل جراحی : کوچک کردن بیش از حد سوراخ های بینی می تواند موجب مشکلاتی بعد از عمل زیبایی بینی شود. پزشک حاذق باید با در نظر گرفتن آناتومی بینی و آگاهی نسبت به عملکرد آن تغییرات را به گونه ای اعمال کند که اختلالی در بافت و راه های تنفسی ایجاد نشود. 
مراقبت های بعد از عمل بینی بسیار اهمیت دارد، برای مثال ممکن است بینی عمل شده با ایجاد فشار یا ضربه دچار آسیب شود. این آسیب ها می تواند موجب اختلال در تنفس، دفرم شدن حالت بینی شود. بنابراین بعد از آسیب وارده سریعا خود را به پزشک متخصص برسانید تا عوارض موجود در زمان مناسب آن رفع شود. 

عوارض جراحی بینی بعد از چند سال

بسیاری از افراد بعد از چند سال شکایاتی در خصوص افتادگی نوک بینی خود به پزشک مراجعه می کنند. جراحی دارای تکنیک های بسیار خاصی بوده و به میزان مهارت پزشک بستگی دارد، پس انتخاب بهترین جراح را باید در اولویت های خود قرار دهید. برای مثال تقویت غضروف بینی گوشتی از افتادگی بینی در سالهای بعد جلوگیری خواهد کرد. 

عوارض جراحی بینی در پیری

مشکلات تنفسی عوارض جراحی بینی در پیری

با افزایش سن پوست بینی خاصیت کشسانی و استحکام خود را از دست داده و به اصطلاح شل خواهد شد. همین امر سبب می شود که مجاری بینی بسته شوند و از عبور و مرور هوا در این مجراها جلوگیری نماید که همین امر سبب می شود تا تنفس برای این افراد مشکل شود.

بد فرم شدن بینی عوارض جراحی بینی در پیری

با افزایش سن و از دست دادن خاصیت ارتجاعی پوست، پوست اغلب افراد حالتی شل و وارفته به خود می گیرد که البته این امر تنها محدود به پوست بینی نمی شود و تمام پوست صورت را شامل می شود اما در افرادی که بینی خود را عمل کرده اند شرایط به نحو دیگری است. بیشتر افرادی که بینی خود را بصورت عروسکی عمل کرده اند در دوران پیری بینی شان شکل و ظاهر اولیه خود را از دست می دهد که ممکن است با کاهش حس بویایی بعد از عمل بینی نیز مواجه شوند.

آیا جراحی بینی موجب کاهش حس بویایی می شود؟

عمل بینی خارج از محدوده اعصاب و حس بویایی انجام می شود که تاثیری بر روی بویایی نمیگذارد. اما به علت تورم بعد از جراحی مانع از رسیدن مولکولها به پایانه های اعصاب شده و بر حس بویایی به طور موقت تاثیر خواهد گذاشت.

آیا جراحی بینی موجب تغییر صدا می شود؟

در گذشته بر اثر کوچک کردن بینی و تنگی در حفره های تنفسی ممکن است تغییر در صدا ایجاد شود و به اصطلاح صدای فرد تو دماغی شود. امروزه با تکنیک های جدید که به اصلاح و تقویت بافت ها که میپردازد این مسئله حل شده است.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *